Громади Полтавщини продовжують розробляти генплани розвитку

Сонячна електростанція та розвиток курорту. Не лише це вже є найближчою перспективою для об’єднаних територіальних громад Полтавщини завдяки генпланам. Відбулось засідання архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації. На ньому розглянули  генеральні плани розвитку адміністративних центрів об’єднаних громад – Семенівської і Новосанжарської, та Диканьки – майбутнього центру об'єднаної громади.

До кінця поточного року вищезгадані громади отримають новий планувальний документ. Це дозволить вирішувати питання забудови територій, залучати інвестиції, створювати сприятливе життєве середовище з урахуванням державних, громадських та бізнес інтересів.

«В генеральному плані, на територіях які вже тривалий час не використовуються, ми разом з авторами проекту передбачили можливість будівництва сонячної електростанції. Після затвердження цього документа на найближчій сесії, інвестор зможе отримати в користування земельну ділянку та розпочати будівництво за містобудівними умовами та обмеженнями» -  говорить Сергій Полупан, заступник голови Семенівської ОТГ.

Його доповнює Валентин Івашина, заступник голови Новосанжарської ОТГ:

«Нашим генпланом передбачається створення ще одного рекреаційного району вздовж берегів річок Ворскла і Ворона. Там розмістяться заклади довготермінового санаторно-курортного відпочинку. Генеральний план Нових Санжар – це ще один крок до реалізації стратегії розвитку центру об’єднаної громади як курорту місцевого значення».

Олександр Панков, експерт з просторового планування Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування (створений за підтримки Програми U-LEAD з Європою та Мінрегіону): «Відтепер на Полтавщині вже половина об’днаних територіальних громад мають нові генеральні плани своїх адміністративних центрів. А Скороходівська  ОТГ взагалі - всі населенні пункти громади забезпечені генпланами».

В засіданні взяли участь керівники органів місцевого самоврядування, архітектори, представники державних органів виконавчої влади, які відповідно до закону мають повноваження щодо розгляду містобудівної документації.

22.12.2017 - 20:00 | Переглядів: 11088
Громади Полтавщини продовжують розробляти генплани розвитку

Приєднані зображення:

Область:

Полтавська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...