Ремонт шкіл та доріг - рік Вашківецькій громаді

Досягнення ОТГ Молода перспективна Вашківецька об’єднана громада у Чернівецькій області за  рік після створення має перші здобутки та тверді наміри стати  спроможною і сильною. Ще рік тому діти Бабинської школи сиділи на уроках у верхньому одязі. Тепер школярам і педагогам стало тепліше і затишніше.

Коли село Бабине торік увійшло до Вашківецької громади, тутешній навчально-виховний комплекс , який відвідує понад сотня школярів і дошкільнят, отримав 300 тисяч гривень із державної субвенції. За ці кошти також придбали нову комп’ютерну техніку і відремонтували вбиральні.

Іван Гаврилюк, директор Бабинського НВК : Вони були запущені, води нам бракувало, сантехніка була старенька. Ми все переобладнали, плитку новеньку і на підлогу, і на стіни.

За рік найнагальніші покращення зробили у всіх шістьох населених пунктах Вашківецької громади , каже заступник міського голови Андрій Приймак. Тепер тут капітально ремонтують приміщення для Центру надання адміністративних послуг. І думають , як створити нові робочі місця, щоб стати спроможною, економічно зміцненою ОТГ. Бо найбільшою пролемою тутешніх сіл є брак робочих місць.  Багато чоловіків та жінок – на заробітках за кордоном.

Андрій Приймак, заступник міського голови Вашківецької ОТГ: Бачимо напрямок розвитку спільно комунального підприємства спільно із громадою  в розвитку садівництва, ягідництва. Також працюємо над створенням м’ясопереробного пункту для європейських компаньйонів, які готові фінансувати.

Щоб мати можливість розвиватись надалі громада просить державотворців законодавчо закріпити можливість розпоряджатись власною землею.

 

14.12.2017 - 09:24 | Переглядів: 7908

Відео:

Область:

Чернівецька область

Громади:

Вашківецька міська об’єднана територіальна громада Вашківецька територіальна громада

Джерело:

«acc.cv.ua»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...