Сформовано кістяк фахівців з реформування місцевого самоврядування

Підсумки п’ятитижневого дистанційного курсу навчання «Реформування місцевого самоврядування та децентралізація влади», що відбувся в рамках співпраці облдержадміністрації, обласної ради та швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, підбили під час заключної конференції слухачі, викладачі та організатори е-курсу.

Як зазначив директор Офісу реформ області Олександр Свистун, саме випускники курсу стануть тим кадровим потенціалом, завдяки якому в області відбудеться реформа місцевого самоврядування.

-  Потяг рушив у напрямку децентралізації і ви отримали в цьому потязі найкращі місця, - привітав випускників посадовець.

Участь у навчанні взяли державні службовці, посадові особи місцевого самоврядування, депутати місцевих рад і представники громадських організацій краю. Загалом за віртуальні парти сіли 288 осіб, з яких 276 дісталися фінішу.

Протягом курсу слухачі вдосконалювали свою професійну компетенцію щодо забезпечення ефективного функціонування інституту місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади; впровадження перспективного плану формування спроможних територіальних громад; залучення населення до процесу об’єднання громад та моделювання процесів їх функціонування.

Якість отриманих знань була оцінена під час підсумкових тестів. Їх блискуче – на 50-105 балів – склала 191 особа (69,2%) та отримала свідоцтво про підвищення кваліфікації, ще 72 слухачі (27,4%) набрали від 35 до 50 балів та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації. Загалом кількість тих, хто добре впорався з навчанням і підсумковими тестами, становить 95,8%, що, за словами організаторів, є вражаючим показником.

До того ж більшість  учасників заявили про готовність вчитися реформуванню місцевого самоврядування та децентралізації й надалі. Більше - ТУТ.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...