У Новомиргороді громада підтримала ініціативу міського голови по створенню ОТГ

16 листопада 2017 року, під час громадського обговорення у форматі зборів ініціатива міського голови Ігора Забажана об'єднати територіальні громади сіл  Защити,  Кам'януватки,  Розливи,  Йосипівки  Йосипівської сільської ради, села Тишківки Тишківської сільської ради, сіл Ганнівки,  Костянтинівки Костянтинівської сільської ради в Новомиргородську міську об'єднану територіальну громаду з центром у місті Новомиргород , була підтримана переважною більшістю присутніх громадян. Право голосу мали виключно мешканці території міської ради.

Як повідомив головуючий на зборах міський голова, за результатами  тривалого процесу аналізу законодавства, вивчення досвіду діючих ОТГ та консультацій з фахівцями у сфері децентралізації, ним було видане  розпорядження про ініціювання об'єднання. Відповідно до вимог законодавства оголошено громадське обговорення, проведено зустрічі з керівництвом сільських рад, що межують з територією Новомиргородської міської громади.

Прикладний та ефективний методичний супровід у процесі підготовки нормативних актів міська влада отримує від фахівців Кіровоградського відокремленого підрозділу Установи “ Центр розвитку місцевого самоврядування ” (директор - Олег Петрович Яременко).

Наступним етапом стане розгляд сесією Новомиргородської міської ради результатів громадського обговорення та прийняття рішення про надання згоди на добровільне об'єднання.

 

Область:

Кіровоградська область

Джерело:

«rada-novomirgorod»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...