Олег Гончарук: Результатом децентралізації є спроможна громада, яка здатна самостійно розвиватися

Про це під час робочої поїздки до Матеївецької об’єднаної територіальної громади зазначив голова облдержадміністрації Олег Гончарук.

«Результатом децентралізації є спроможна громада, яка здатна самостійно розвиватися, - наголосив очільник Прикарпаття. – Одним із прикладів успішної громади в області є Матеївецька ОТГ, де за короткий час відновлено ряд соціальних об’єктів, триває розбудова дорожньої інфраструктури, втілюються енергоефективні проекти, розвивається сфера культури. Її досвід може стати стимулом для об’єднання інших населених пунктів задля власного поступу».

Своєю чергою, Матеївецький сільський голова об’єднаної територіальної громади Петро Книшук зазначив, що завдяки реалізації реформи децентралізації місцеві громади отримали усі ресурси для власного розвитку.

«За час незалежності України в громадах не було здійснено стільки проектів, як за рік існування об’єднаної територіальної громади, - наголосив сільський голова. – І все лише в результаті впровадження реформи децентралізації».

Варто додати, що Матеївецьку ОТГ було утворено у вересні минулого року. До її складу увійшли села чотирьох сільських рад: Матеївецької, Дебеславської, Семаківської та Пилипівської. Населення громади налічує близько 8000 жителів. Це одна із чотирьох утворених на Коломийщині об’єднаних територіальних громад.

За час, від коли було утворено громаду, вдалося побудувати дві котельні на дровах у Матеївецькому та Пилипівському навчально-виховних комплексах, впровадити енергоефективні технології щодо освітлення вулиць, побудувати дороги у с. Кропивище, Пилипи, Залуч, Дебеславці. Також споруджено майданчики зі штучним покриттям, відремонтувати клуби у с. Тростянка, Кропивище, медпункти у с. Семаківці та Дебеславці, відновити адмінбудівлю. Наразі розпочато ремонт місцевої школи у Дебеславцях, триває будівництво частини дитячого садочка.

Окрім того, громаді вдалося вирішити проблему із підручниками для 4-7 класів, завдяки чому, невдовзі учні Матеївецької ОТГ перші в районі матимуть нові книжки.

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Матеївецька сільська об’єднана територіальна громада

Джерело:

Сайт Івано-Франківської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...