Прем'єр-міністр - мерам міст: Давайте разом будувати сильну країну

Сильну державу формують сильні регіони, які завдяки реформі децентралізації отримали значні адміністративні та фінансові повноваження і тепер мають навчитися ефективно використовувати та примножувати цей ресурс для розвитку регіональної економіки та економіки держави. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівництвом та членами Асоціації міст України.

«Ми прийняли низку важливих рішень, які дозволили передати на місця частину державного ресурсу. Зараз проходимо шлях збалансування видатків, доходів і повноважень», - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що нові дитячі садки, утеплені школи, відновлені дороги тощо – це доказ ефективності децентралізації. Більшість регіональних проектів, які роками чекали на фінансування, сьогодні стають реальністю.

Разом з тим, видатки мають бути компенсовані доходами. Примножити їх можна двома шляхами – або запозичити кошти, або опрацювати можливість відкриття нових виробництв, створення нових робочих місць, а відтак збільшити обсяг податкових надходжень, передусім ПДФО, який на 60% потрапляє до місцевих бюджетів. Цей шлях – найбільш прийнятний, адже він дозволяє на регіональному рівні ефективно впроваджувати ініціативи з реформи освіти, медицини, енергоефективності, з будівництва доріг, а також вирішувати накопичені за минулі роки проблеми, серед яких – погашення комунальних боргів, організація пільгових перевезень громадян тощо.

«Давайте разом будувати серйозну, сильну, комфортну країну. Без місцевої влади зробити це неможливо. Ми партнери, і я зацікавлений у вашому успіху. Ваш успіх – це успіх держави", - сказав Володимир Гройсман.

25.10.2017 - 18:41 | Переглядів: 10460
Прем'єр-міністр - мерам міст: Давайте разом будувати сильну країну

Теги:

Володимир Гройсман

Джерело:

Урядовий портал

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...