Реформи – пріоритет нових керівників

Не встигли влягтися післявиборчі баталії та відбутися, відповідно, протокольні заходи, як новообрані керівники активно включилися у процес децентралізації. Ще буквально минулого тижня стало відомим прізвище нового міського голови Чопа Валерія Самардака, а вже сьогодні, 5 листопада він особисто спілкується із експертами Офісу реформ у Закарпатській області.

«Мушу визнати, що й попередній міський голова – Галина Цар була активною поборницею процесу добровільного об’єднання громад. Проте така, з перших днів, активність нового мера не може не вселяти оптимізм», - тішиться директор Офісу Іван Дем’янчук.
Тим часом експерт Офісу Олег Лукша детально пояснює принципи формування Перспективного плану. Як відомо, попереднє керівництво містом лобіювало об’єднання Чопа із навколишніми селами, серед кілька є депресивними. Проте відгуку така ініціатива не отримала у самих сільських громадах. Навіть попри очевидні переваги, а мова ішла, щонайменше, про реконструкцію кількох десятків кілометрів доріг до сіл, діти з яких доїжджають на навчання до Чопських шкіл, селяни уперто не наважувалися іти на об’єднання. Через це у пропозиціях, отриманих від робочої групи, яка діяла при Ужгородській РДА, таке утворення не пропонувалося.

Натомість Валерій Самардак, як корінний мешканець міста, чітко усвідомлює необхідність об’єднання і ресурсів, і територіальних одиниць. Адже для залізнично-прикордонного Чопа вкрай необхідно розширити можливості. Саме за детальними роз’ясненнями і відпрацюванням подальшої стратегії він і приїхав спілкуватися із експертами Офісу реформ. 

Область:

Закарпатська область

Джерело:

Офісу реформ у Закарпатській області.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...