Відбулося засідання міжнародної Ради донорів з питань децентралізації, - Зубко

Децентралізація є однією із ключових політичних кроків України, що закладає фундамент для демократичної, процвітаючої країни з потужними громадами, здатними забезпечити своїх громадян якісними послугами та сприяти розвитку економіки України. Про це на засіданні Ради донорів з питань впровадження реформи децентралізації заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми повинні акцентувати увагу не тільки на об’єднанні громад, а на підсиленні якості надання сервісів. Це в першу чергу стосується адміністративних послуг, освіти, медицини, соціального захисту, планування територій. Сьогодні, завдяки децентралізації, розширені фінансові можливості місцевого самоврядування, це реальний шлях до підвищення якості повсякденного життя мешканців в цих громадах», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр подякував міжнародним партнерам та організаціям за активну участь у впровадженні реформи децентралізації в Україні та створенні Координаційної Ради донорів з питань децентралізації.

«Наша співпраця перейшла на новий якісний рівень партнерських відносин. Вже створено 10 робочих груп, які займаються окремими напрямами. І для нас дуже важлива постійна комунікація між учасниками процесу не тільки щодо завдань, а в першу чергу, щодо результатів впровадження реформи децентралізації», — підкреслив урядовець.

За словами Геннадія Зубка, подальший успіх реформи децентралізації значною мірою залежатиме від подальшого зміцнення законодавчої та нормативної бази. «З початку роботи сьомої сесії парламенту вже прийнята судова і освітня реформи. На розгляді депутатів знаходиться медична реформа та ряд законопроектів по децентралізації, які необхідно приймати якнайшвидше. Це є вимогою суспільства і в першу чергу громад», — зазначив він.

За словами Віце-прем’єра, міжнародна спільнота надає значну технічну допомогу на впровадження реформи децентралізації і інших напрямків, і має намір це продовжувати. Це стосується програм по Донецькій і Луганській областям, підтримці вимушених переселенців та відновлення Сходу України, реформи енергоефективності і, зокрема, Фонду ЕЕ.

На заході Геннадій Зубко презентував міжнародним партнерам моніторинг процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, брендбук та єдине лого реформи, а також варіанти зміни адміністративно-територіального устрою.

19.10.2017 - 10:08 | Переглядів: 8440
Відбулося засідання міжнародної Ради донорів з питань децентралізації, - Зубко

Приєднані зображення:

Теги:

Геннадій Зубко

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

18 березня 2024

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших питань сфери публічного адміністрування за 1-15 березня 2024 року

Добірка змін у сфері адмінпослуг та інших...

Шведсько-український проєкт PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» продовжує публікацію осонвних новин та...

18 березня 2024

Межівська громада одною з перших в Україні прийняла Програму відновлення і відбудови

Межівська громада одною з перших в Україні...

Майже рік тут тривала робота над Програмою комлексного відновлення. Стартували у квітні 2023, а затвердили готовий...

18 березня 2024

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені запитання громад

Місцеві цільові програми: відповіді на поширені...

Місцеві цільові програми є невід'ємною складовою бюджетного процесу для органів місцевого самоврядування. Це...

18 березня 2024

Про зміни у програмі медичних гарантій і як використати їх на користь пацієнтів та лікарень

Про зміни у програмі медичних гарантій і як...

Експерти U-LEAD розповіли учасникам інформаційної сесії про розширення програми медичних гарантій та зміни у...