Житомирський турактив представив у Києві нові туристичні продукти

Житомирські туристичні підприємства, зокрема з Коростишівської ОТГ, представили декілька нових маршрутів загальноукраїнським туроператорам.

Воркшоп "Відкриваємо туристичні Харківщину та Житомирщину: нові екскурсійні програми та унікальні тури" відбувся 3 жовтня у Києві.

Турактив Житомирщини, за експертної підтримки Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, з лютого цього року напрацьовував нові турпродукти для внутрішніх туристів.

"На початку року ми зібрали ініціативну групу у нас у центрі та випрацювали новий турпродукт. У травні ми організували обмін досвідом з іншими областями, а вже у серпні провели навчання. І вже сьогодні наш турактив спілкується з туроператорами задля продажу напрацьованих ідей", - наголосив Василь Невмержицький, керівник Житомирського ЦРМС, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

На воркшопі в Києві представили 8 турів: активний тур в Коростишів "Вдихни енергію життя", "Скарби поліських садиб", "Таємниці мілітарної Житомирщини", "Підготовка до участі у місії "Mars 2020" та інші. Ці тури презентували туроператорам для залучення українських туристів до відвідування громад, які мають маловідомі пам'ятки історії та природи.

"Нам важливо, щоб пам'ятки та природа, до якої ми в громаді звикли, приносили прибуток. Але це важко зробити, не знаючи багатьох нюансів і тонкощів.  Завдяки таким воркшопам та навчанням, які були у Житомирському ЦРМС, знання ми здобуваємо",- розповіла Тамара Мерцедіна, представник ГО "Клуб пригод Френд".

Представники туроператорів вважають головним налагодження постійної комунікації з такими громадами та розвиток співпраці. "Сьогодні є попит на український колорит, природу та маловідомі пам'ятки. Те, що показали нам житомирці, варте уваги. Я зацікавлений у співпраці з регіональними фірмами. Є контакти, будемо возити туристів на Житомирщину,"- сказав представник одного з туроператорів.

За даними Асоціації індустрії гостинності України, у сфері туристичного обслуговування працює понад 1 мільйон українців, а кількість внутрішніх туристів щороку зростає на 15%.

Теги:

U-LEAD

Область:

Житомирська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...