На Івано-Франківщині обговорили децентралізацію адмінпослуг

27-29 вересня 2017 року на Прикарпатті відбувся регіональний форум "Децентралізація системи надання адміністративних послуг – розширення повноважень органів місцевого самоврядування", у якому взяли участь делегації з восьми областей України.

Форум проведено з ініціативи Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, з метою продемонструвати практичні успіхи організації надання адміністративних послуг на прикладі Івано-Франківського ЦНАП та ЦНАП Печеніжинської ОТГ, створити регіональну платформу для обміну ідеями і практиками з організації ЦНАП, напрацювати пакет підходів і робочих ініціатив, які потребують законодавчого врегулювання.

З вітальним словом до учасників форуму звернулись народний депутат України Юрій Соловей та заступник голови Івано-Франківської ОДА Богдан Кобилянський. Директор департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури ОДА Жанна Табанець презентувала особливості розширення повноважень органів місцевого самоврядування у Івано-Франківській області.

Захід відбувся за участі представників Мінрегіону, зокрема начальника відділу взаємодії з місцевими органами влади департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Лілії Попової, яка розповіла учасникам заходу про державну стратегію утворення та функціонування ЦНАП. Олександр Каменчук, начальник відділу розвитку системи надання адміністративних послуг Мінекономрозвитку,описав основні напрямки державної політики з покращення функціонування ЦНАП.

Віктор Тимощук, головний експерт Програми U-LEAD, зосередив свою увагу на основних аспектах створення та функціонування ЦНАП, а також презентував інформаційні платформи для підтримки діяльності таких центрів.

Під час третього дня форуму його учасники відвідали першу в Україні Печеніжинську об’єднану територіальну громаду та побували на відкритті будинку старости в с. Кийданці, де облаштовано віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП, а також познайомились із особливостями функціонування Печеніжинського ЦНАП, в якому надається понад 100 послуг, та поспілкувались із його працівниками.

Директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк наголосив, що задля підвищення якості надання адмінпослуг та забезпечення їх доступності для населення ОТГ потрібно переймати досвід провідних ЦНАП в Україні та залучати підтримку міжнародних проектів та програм. 

02.10.2017 - 19:43 | Переглядів: 13725

Приєднані зображення:

Теги:

U-LEAD адміністративні послуги Віктор Тимощук

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....