Сільські школи Царичанської ОТГ отримали комп’ютерні класи від програми USAID DOBRE (+відео, +фото)

До початку нового навчального року сільські школи Царичанскої об’єднаної громади Дніпропетровської області отримали сучасні комп’ютерні класи, ліцензійне програмне  забезпечення, багатофункціональні пристрої та мультимедійне обладнання.  Це результат прямої допомоги громадам Дніпропетровської області в рамках програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE) Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Святкове відкриття комп’ютерних класів відбулася першого вересня у Бабайківській та Прядівській загальноосвітніх школах.

Жителі Царичанської громади самостійно визначали, куди спрямувати допомогу від програми DOBRE. Зважаючи на те, що сьогодні важливу роль в освіті дітей відіграє використання сучасних технологій, громада вирішила обладнати новою технікою комп’ютерні класи Бабайківської, Прядівської та Преображенської сільських шкіл І-ІІІ ступенів.

 «Наші діти довго працювали за старими комп’ютерами. Звісно, що техніка розвивається дуже швидко і ми не могли виконувати програму з інформатики, користуватися інтернетом для організації навчального процесу, вести сайт та електронні журнали. Такі програми, як DOBRE, дуже важливі особливо для сільських шкіл, бо ми живемо в час інтеграції. І хоча школа розташована далеко від обласного та  районного центрів, але сьогодні ми відчули себе у центрі уваги», - сказала Валентина Ковтун, директор  Бабайківської загальноосвітньої школи.

Загалом на закупівлю комп’ютерів та обладнання для шкіл було спрямовано понад 480 тис. грн.  Із них 402 тис. грн. було надано в рамках проекту DOBRE. Іншу частину коштів − 80 тис. грн. − виділила громада з місцевого бюджету на придбання двох дошок та багатофункціонального пристрою для шкіл села Михайлівка та села Юр’ївка. «Переваги децентралізації в тому, що більшість податків залишаються на місцях і це дає нам  можливість використовувати кошти на потреби та вирішення проблем громади. Сьогодні жителі вважають, що особливої підтримки потребує освіта та наші діти, тому і допомагаємо школам», - зазначив голова Царичанської об’єднаної територіальної громади Геннадій Сумський

Сьогодні у Дніпропетровські області програма DOBRE співпрацює з 12 громадами, які були обрані на конкурсній основі. За словами керівника програми DOBRE Бері Ріда, жителі громад, як ніхто інший, добре знають свої проблеми та потреби. І якщо вони отримають фінансові ресурси, то ефективніше вирішуватимуть проблеми.

«Відкриття комп’ютерних класів – це перший результат співпраці Царичанської громади з програмою DOBRE. Це наші короткострокові цілі. Ми запитали у громади, якої вони на даний момент потребують допомоги і вони обрали підтримку сільських шкіл та  забезпечення їх комп’ютерами, мультимедійним обладнанням. Програма DOBRE також працює над довгостроковими цілями: залученням громадянам в управління громади, підтримка економічного розвитку громади, якісне надання послуг жителям», - підкреслив керівник програми DOBRE.

Довідка

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) - це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському  управлінні. Програма DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.

04.09.2017 - 21:09 | Переглядів: 8726
Сільські школи Царичанської ОТГ отримали комп’ютерні класи від програми USAID DOBRE (+відео, +фото)

Відео:

Приєднані зображення:

Теги:

освіта

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Царичанська селищна об’єднана територіальна громада Царичанська територіальна громада

Джерело:

Днепр Час

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...