Фахівці У ДСНС взяли участь у координаційній нараді щодо організації цивільного захисту об’єднаних територіальних громад

Одним із основних заходів реформування адміністративно-територіального устрою є побудова системи захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, яка спроможна забезпечити безпеку людини. Тому Управлінням ДСНС України у Чернігівській області, а також навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Чернігівської області було ініційовано створення пілотного проекту по побудові структури цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах області.  

30 серпня з метою надання допомоги щодо організації вказаного проекту у Чернігівському відокремленому підрозділі Центру розвитку місцевого самоврядування відбулась координаційна нарада з представниками громад Менської міської, Михайло-Коцюбинської селищної та Кіптівської сільської.

"Питання безпеки громадян завжди перебувають на одному з провідних щаблів діяльності кожної громади. Хочу зазначити, що підхід до цієї проблеми повинен бути єдиний для всіх територіальних громад, нам необхідно розробити алгоритм створення системи цивільного захисту для оформлення методичних рекомендацій, якими б могли користуватись об`єднані територіальні громади Чернігівської області", - зазначив у своєму виступі заступник начальника обласного Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Олександр Нагуло.

В ході наради представники громад мали змогу поділитись своїм досвідом та обговорити основні проблеми у побудові системи цивільного захисту на місцях та шляхи їх подолання. В свою чергу, організатори координаційної наради пообіцяли всебічну підтримку в розробці документації, яка необхідна для повноцінної роботи системи цивільного захисту на місцях, зокрема створення структурного підрозділу у сфері цивільного захисту, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, а також місцевих пожежно-рятувальних команд з метою забезпечення оперативного реагування на можливі пожежі й надзвичайні ситуації.

На завершення заходу представники громад висловили слова вдячності організаторам за надану допомогу та побажання щодо подальшої плідної співпраці у забезпеченні безпеки життєдіяльності на території об’єднаних територіальних громад Чернігівщини.

 

Теги:

ДСНС

Область:

Чернігівська область

Джерело:

Управління ДСНС України у Чернігівській області

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...