Полтавська область — лідер з кількості укладених угод про співробітництво громад

У Нових Санжарах стартував триденний форум «Співробітництво територіальних громад - інноваційний інструмент розвитку місцевого самоврядування».

Представники семи областей України протягом трьох днів вивчатимуть позитивний досвід Полтавщини. У області в сфері міжмуніципального співробітництва та ОТГ закладено 35 угод про співпрацю. Для порівняння, всього в Україні таких угод 91. Тобто, більше третини — у Полтавській області. Серед цих угод не лише ті, що мають за мету реалізацію спільних цілей в сфері інфраструктури, ТПВ та транспорту, а й ініціативи орієнтовані на соціальну сферу. Зокрема, сферу відпочинку, реабілітації та санаторно-курортного відпочинку, навчання тощо.

Організатори форуму — Програма U-Lead з Європою, а також Полтавська обласна державна адміністрація за ініціативи відокремлених підрозділів Установи "Центру розвитку місцевого самоврядування". Відкрив захід uолова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко:

— Ця реформа – фундаментальна. Це майбутнє усієї України. Дуже хочеться, щоб було розуміння, які шанси дає ця реформа. Крім нас на місцях ніхто не знає краще, з чого починати розбудову ваших населених пунктів. Переконаний, що такий обмін досвідом дасть колосальний результат. Будемо ще працювати на перспективу.

Зокрема, протягом трьох днів делегації з Харківської, Сумської, Чернігівської, Черкаської, Чернівецької, Хмельницької, Івано-Франківської областей України вивчатимуть досвід Полтавщини у впровадженні в дію Закону України «Про співробітництво територіальних громад».

Перший заступник Голови ОДА Андрій Пісоцький привітав учасників форуму та відмітив, що делегаціям пощастило завітати на Полтавщину в сприятливий час, адже саме зараз у області проходить Національний Сорочинський ярмарок, де можна побачити здобутки та потенціал регіону.

— Дуже важливо збиратися саме у такому форматі, говорити про такі проекти та обмінюватися досвідом. У нас є гарний приклад об’єднання територіальних громад. Зараз ми маємо 36 ОТГ, 13 створили вже цього року. В першій двадцятці ОТГ держави 6 – громади з Полтавщини. І, звісно, дуже показова наша зразкова Шишацька ОТГ. Ми сьогодні повністю змінюємо історію, хід розвитку нашої держави. Давайте спільно та консолідовано відбудовувати те, що у нас є, — промовив Андрій Пісоцький.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації Інна Іщенко переконана, що за реформою децентралізації – майбутнє України.

— У нас є чому повчитися, ми будемо раді, якщо цей проект допоможе реалізувати нові проекти, і на теренах областей наших гостей з’являться нові договори про міжмуніципальне співробітництво. Якщо говорити про райони Полтавщини, де реалізовані угоди про міжмуніципальне співробітництво, то таких зараз 17. З 35 договорів 28 – про реалізацію спільних проектів, 5 – про спільне функціонування комунальних організацій, — розповіла Інна Іщенко.

В межах форуму гості ознайомляться з роботою та об'єктами інфраструктури ОТГ Кременчуцького району. Мова йде про Омельницьку, Пришибську та Пішанську ОТГ. Також завітають до лідера рейтингу фінансової спроможності об'єднаних громад України - Шишацької. Також в межах програми відбудеться круглий стіл у Миргороді. Завершиться ж програма відвідинами Великосорочинської ОТГ та традиційного Сорочинського ярмарку.

23.08.2017 - 13:06 | Переглядів: 9866
Полтавська область — лідер з кількості укладених угод про співробітництво громад

Теги:

ULEAD форум

Область:

Полтавська область

Джерело:

Сайт Полтавської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...