В Ужгороді представники органів влади та об’єднаних громад обговорили актуальні питання реформи децентралізації

17 – 18 серпня в місті Ужгороді Закарпатської області відбувся четвертий семінар-нарада "Формування інтегрованої системи соціальних послуг в умовах децентралізації: сучасна практика та перспективи", організована за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Учасників семінару з Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської та Чернівецької областей (голови об’єднаних територіальних громад, керівники обласних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служб у справах дітей, Пенсійного фонду України, служби зайнятості та активна молодь) привітали перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська, начальник відділу регіональної молодіжної політики та підтримки ініціатив молоді Міністерства молоді та спорту Марія Карчевич, представники Закарпатської обласної державної адміністрації.

Під час заходу обговорили перші результати, виклики та перспективи децентралізації влади в Україні.

Про ключові напрями молодіжної політики на загальнодержавному, регіональному і локальному рівнях розповіла учасникам представник Мінмолодьспорту. "Молодь – це сьогодення та майбутнє наших громад і нашої держави. Саме тому дуже важливо, щоб на сьогоднішньому етапі об'єднання місцеві громади визначили систему стимулів, які б допомогли не лише зупинити міграцію молодих людей з маленьких міст та сіл, а й створити умови для їх соціальної активності та зайнятості", – наголосила Марія Карчевич.

Окрім цього, вона акцентувала увагу на питаннях кадрового забезпечення, належного фінансування молодіжної роботи, розвитку молодіжної інфраструктури та важливості залучення молодих людей до процесу ухвалення рішень у громадах, де вони мешкають.

Про практичні аспекти і напрями діяльності молодіжних центрів розповів директор Молодіжного центру Дніпропетровщини Сергій Кривогуз. Він звернув увагу присутніх на важливості створення й розвитку в об’єднаних громадах подібних центрів і просторів для молоді, покликаних забезпечувати змістовне дозвілля та надання якісних послуг молодим людям.

21.08.2017 - 13:11 | Переглядів: 7439

Приєднані зображення:

Область:

Закарпатська область

Джерело:

Міністерство молоді та спорту України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...