В Івано-Франківську обговорили особливості формування та виконання місцевих бюджетів

Днями в Івано-Франківську відбувся одноденний навчальний семінар «Бюджетний процес та формування фінансово спроможних громад».

Серед учасників заходу - Яніна Казюк, координатор з питань фінансової децентралізації Центрального офісу реформ при Мінрегіоні; Ганна Качур, заступник директора Департаменту фінансів Івано-Франківської ОДА; керівники та фахівці з питань бюджету та фінансів об’єднаних територіальних громад; представники  Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Яніна Казюк поінформувала присутніх про стан та перспективи впровадження реформи децентралізації. Окремо було обговорено питання фінансової децентралізації у контексті розширення ресурсної бази ОТГ та передачі їм повноважень з фінансування бюджетних установ та організацій.

Учасники семінару також обговорили особливості формування та виконання місцевих бюджетів, зокрема на 2018 рік, фінансування загальноосвітніх навчальних закладів, утримання об’єктів соціально-культурної сфери, розробки інфраструктурних проектів та спрямування коштів на  розвиток громад.

Під час зустрічі було презентовано аналітичну інформацію стосовно визначення критеріїв для оцінки фінансової спроможності об’єднаних громад. Окрему увагу приділили питанням пошуку резервів наповнення фінансовими ресурсами бюджетів громад, раціонального використання бюджетних коштів та прийняття якісних управлінських рішень.

 

 

 

Теги:

Яніна Казюк бюджет

Область:

Івано-Франківська область

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...