Уряд розпочинає програму оновлення української школи, - Володимир Гройсман

Уряд України в рамках реалізації п'яти ключових реформ держави розпочинає пілотні проекти загальнодержавної програми "Нова українська школа" і залишає в числі пріоритетів інвестування в освіту та подальше збільшення зарплат українських вчителів. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спеціальної селекторної наради з питань підготовки до нового навчального року. 

"Ми починаємо програму " Нова українська школа". Освіта для нас є пріоритетом. Людина лише раз в житті може отримати якісну дошкільну й шкільну освіту. І наше завдання - забезпечити доступ до такої освіти, аби наші молоді люди були конкурентними в подальшому житті - сказав Глава Уряду. - В 2017 році ми також визначили пріоритетом збільшення на 50% зарплат вчителям. Ми будемо підтримувати цей напрямок, і в бюджеті 2018 року він знайде своє відображення. Ми маємо повернути в школи вчителів, які через брак коштів свого часу пішли шукати кращої долі". 

Прем'єр-міністр нагадав, що в рамках досягнення поставлених цілей Уряд сприятиме роботі в декількох напрямках, а саме: продовження створення опорних шкіл, яких в Україні налічується вже понад 380, закупки шкільних автобусів, забезпечення освітніх потреб в гірській та сільській місцевості. Відповідні доручення вже дані профільним міністерствам, в тому числі Мінрегіону та Мінфіну. Окрема увага - забезпеченню умов навчання - від ремонту шкіл до повної комплектації підручниками вже з 1 вересня, "а не в грудні", а також вирішенню питання перевантаження шкіл і зменшення черги в дошкільні навчальні заклади. Глава Уряду висловив впевненість, що проблему черг в дитячі садки можна вирішити вже за три роки спільними зусиллями Уряду та місцевої влади, яка завдяки децентралізації має в своєму розпорядженні достатні ресурси. "Завдяки децентралізації місцеві бюджети зросли на 100 млрд грн, - наголосив Глава Уряду. - Думаю, ми приймемо (урядове) рішення і зобов’яжемо місцеву владу вирішити проблему (будівництва садків). Кошти бюджетів мають працювати на маленьких українців". 

Володимир Гройсман також зауважив, що забудови міст мають відбуватися з урахуванням соціальних потреб - садків, шкіл та лікарень. "Дуже просив би, аби на місцях мене почули", - сказав Володимир Гройсман. 

15.08.2017 - 17:31 | Переглядів: 13784
Уряд розпочинає програму оновлення української школи, - Володимир Гройсман

Теги:

освіта Володимир Гройсман

Джерело:

Урядовий портал

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...