У Тлумацькому районі 14 сіл думають над створенням єдиної територіальної громади

У Тлумачі обговорили перспективи реалізації Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» у районі. Зокрема, об’єднання 14 сільських рад району і Тлумацької міської ради в одну громаду з центром у Тлумачі.

У зустрічі взяли участь представники виконавчих комітетів, депутати, сільські голови Бортниківської, Кутищенської, Братишівської, Гостівської, Надороджнянської, Вікнянської, Палагицької, Королівської, Тарасівської, Гринівецької, Грушківської, Колінцівської, Пужниківськї, Прибилівської сільських рад, представники Тлумацької міської ради, керівник апарату райдержадміністрації Іван Шкварок та начальник фінансового управління райдержадміністрації Світлана Овчарчин, повідомляють ”Вікна” з посиланням на прес-службу Тлумацької РДА.

Присутнім на консультаціях було надано методичні матеріали, що містили алгоритм дій при об’єднанні громад, а також ініціативні листи Тлумацької міської ради щодо об’єднання. Світлана Овчарчин розповіла про переваги, які матимуть об’єднані територіальні громади, а Іван Шкварок – встановлені законом терміни відповідних заходів.

Водночас учасники зустрічі порушували питання формування виконавчих органів об’єднаних громад, їх компетенції, включення до системи місцевого самоврядування інституту старост, перспектив розвитку населених пунктів в об’єднаних громадах та багато інших.

На завершення зустрічі міський голова Тлумача Володимир Корженьовський зазначив, що готовий взяти участь в зборах громадян у кожному населеному пункті, жителі якого виявлять бажання об’єднуватись.

05.07.2015 - 17:07 | Переглядів: 11583
У Тлумацькому районі 14 сіл думають над створенням єдиної територіальної громади

Область:

Івано-Франківська область

Джерело:

Вікна

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...