Степан Барна: Діяльність голів ОТГ буде оцінюватись за критерієм створення робочих місць

Питання військової підготовки, наповнення місцевих бюджетів, створення робочих місць та офіційного працевлаштування, а також створення комфортних умов для бізнесу – ось пріоритетні завдання, над якими повинні працювати голови райдержадміністрацій та голови об’єднаних територіальних громад. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час чергового засідання колегії.

За його словами, у Чортківському районі розпочинаються десятиденні загальновійськові збори загону територіальної оброни. Участь у них візьмуть близько 300 учасників. Саме тому й надалі залишається актуальним питання військової підготовки. Відтак, головам районних адміністрацій дано окреме доручення відпрацювати потенційні можливості проведення таких заходів на рівні всіх районів.

При цьому, очільник області звернув увагу на питаннях якості професійно-технічної освіти.

«Мене цікавить кількість випускників, які за підсумками 2017 року, будуть працевлаштовані в районах. Бо, згідно з цими результатами, нам потрібно забезпечувати квоти на ті спеціальності, які найбільше затребувані. Адже, якщо ми готуємо спеціалістів, то маємо їх готувати для роботи на наших підприємствах і в нашій області», – зауважив Степан Барна.

Водночас він акцентував на питаннях наповнення бюджетів об’єднаних територіальних громад та ефективності використання землі. Наголосив і на тому, що вже прийнята постанова кабміну, яка чітко регулює термін оренди землі державного значення й відсоткову ставку. Таким чином, потрібно працювати на тим, щоб ставка за оренду землі була максимальною і становила не менше 8%. Це ж стосується й офіційного працевлаштування, адже кошти зі сплати податків залишаються у місцевих бюджетах.

«Хочу трішки звернутися до статистики, згідно з якою протягом січня-травня 2017 року в області зареєструвалися 2 526 фізичних осіб підприємців. Це позитивна динаміка, яка свідчить про те, що ми нарешті створили нормальні умови для того, щоб бізнес реєструвався на території нашої області. Водночас, за цей же період 2017 року суб’єктами господарювання приватного сектору економіки як юридичними, так і фізичними особами було прийнято на роботу понад 28 тис. працівників, що на 30% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. І в багатьох обставинах, відсоток працевлаштованих людей буде залежати від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та їхнього бажання підтримувати бізнес. Тому вкотре наголошую, що на Тернопільщині мають максимально створюватися умови для бізнесу, котрий хоче легалізовуватися, сплачувати податки і хоче в нас реєструватися. Саме тому діяльність голів адміністрацій, голів ОТГ, перш за все, буде оцінюватися за критерієм кількості створення робочих місць», – акцентував Степан Барна.

Область:

Тернопільська область

Джерело:

Сайт Тернопільської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...