Німеччина співпрацюватиме з українськими об’єднаними громадами, – Геннадій Зубко

Німецькі муніципалітети починуть пряму співпрацю з українськими об’єднаними громадами. І це є найяскравішим свідченням того, що Німеччина оцінила успішність проведення реформи децентралізації в Україні. Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко прокоментував Заяву про співробітництво між Мінрегіоном та Міністерством навколишнього середовища, захисту природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини. 

Документ було передано українській стороні під час зустрічі з державним секретарем Міністерства навколишнього середовища, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Гунтером Адлером. 

«Ключовий пункт заяви – можливість застосовувати положення Лейпцігської хартії «Міста Європи на шляху до сталого розвитку». Ми створюємо систему координат, коли міністерство буде виключно координатором, а вся співпраця, насамперед економічна, буде відбуватися між німецькими та українськими громадами напряму», - зауважив Геннадій Зубко. 

Реалізація співпраці, передбаченої угодою, матиме конкретні результати: сучасні підходи у містобудівній політиці, якісний громадський транспорт, підвищення локальної економіки та локального ринку праці, втілення енергоефективних технологій. «Німецькі партнери є носіями як знань і технологій, так й інвестиційного ресурсу. А Україна, станом на сьогодні, є чи не найперспективнішим ринком у Європі за спроможністю реалізовувати великі інфраструктурні проекти», - підсував Геннадій Зубко. 

За словами урядовця, термін дії угоди між українським та німецьким відомствами становить 5 років. «Україні буде дуже корисним німецький досвід, адже ця країна пройшла через об’єднання, через інтеграцію східної Німеччини до західних моделей управління та економіки. Тепер цей досвід може бути застосований на теренах України», - сказав Геннадій Зубко. 

Геннадій Зубко також нагадав, що у рамках децентралізації Україна вже сформувала 159 об’єднаних територіальних громад.

26.10.2015 - 11:38 | Переглядів: 15393
Німеччина співпрацюватиме з українськими об’єднаними громадами, – Геннадій Зубко

Теги:

Геннадій Зубко створення спроможних громад

Джерело:

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...