Досі децентралізація мала підтримку Парламенту. І цього разу сподіваємося на розуміння депутатів, - В’ячеслав Негода про важливість планування комплексного просторового розвитку для ОТГ

Щоб досягти мети реформи місцевого самоврядування, а це – спроможність вирішувати питання місцевого значення, здатність розвивати території, самостійність у прийнятті рішень і відповідальність, треба дати місцевому самоврядуванню всі необхідні для того інструменти. Об’єднання громад є територіальною основою місцевого самоврядування базового рівня. Для того, щоб вони могли реально приймати рішення щодо розвитку своїх територій, їм необхідно надати в тому числі і законодавчу можливість планування комплексного просторового розвитку.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Вячеслав Негода.

Він поінформував, що у Парламенті зареєстрований проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (№ 6403) і зараз він перебуває на розгляді профільного комітету.

«Громади мають формувати плани своїх територій в цілому і визначати функціональне призначення кожного клаптика землі. Крім того, ці плани дадуть бачення послідовності реалізації рішень, етапність освоєння територій. А ще – це перший і вагомий крок назустріч інвестору. Бо такий план якраз і є тим, що називається прозорими правилами гри і сприятливим інвестиційним кліматом», - пояснив В’ячеслав Негода.

Він пояснив, що План об’єднаної територіальної громади важливий тим, що визначатиме комплексний просторовий розвиток населених пунктів об’єднаної територіальної громади як єдиної системи розселення. Така документація має охоплювати всю територію об’єднаної територіальної громади, як в межах так і за межами населених пунктів.

Законопроект вже два місяці, як у Парламенті. Тому Перший заступник Міністра висловив сподівання, що профільний комітет Верховної Ради України вже на сьогоднішньому своєму засіданні надасть рекомендації Парламенту прийняти цей закон.

«Досі реформа місцевого самоврядування мала надійну підтримку комітетів та Парламенту. Ми сподіваємося, що і зараз можемо розраховувати на розуміння народних депутатів. Громади об’єднуються не задля об’єднання, а задля того, щоб створити для людей комфортне середовище для проживання, праці, відпочинку. Для цього маємо створити для громад можливість планувати комплексний просторовий розвиток», - підкреслив В’ячеслав Негода.

21.06.2017 - 21:30 | Переглядів: 12619
Досі децентралізація мала підтримку Парламенту. І цього разу сподіваємося на розуміння депутатів, - В’ячеслав Негода про важливість планування комплексного просторового розвитку для ОТГ

Теги:

В'ячеслав Негода просторове планування

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....