Волинська делегація переймала досвід у поляків

Волинська делегація, у складі новоутворених об’єднаних територіальних громад Павлівки та Поромова (Іваничівський р-н), Вишнева (Любомльський р-н), переймала досвід співпраці у польських колег з міста Грубешів.

Делегацію очолили: голова правління Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Андрій Бокоч та виконавчий директор Асоціації Валентина Степюк. Ініціатором налагодження міжнародної співпраці між транскордонними регіонами Прибужжя та поляками є Ігор Гузь, тому Асоціація постійно координує цей процес і допомагає у пошуку партнерів для міст чи сіл/селищ.

Сторони обговорювали шляхи налагодження співпраці між гмінами Тшещани та Уханє, регіональним товариством Грубешова (Люблінське воєводство, РП) та громадами Павлівки, Вишнева та Поромова, Волинської області.

Зокрема, під час зустрічі з головою Спілки Гмін Любельщизни Яном Молодецьким та місцевим самоврядуванням Грубешова йшлося про обмін досвідом у напрямку втілення реформи децентралізації та проведення спільних культурних заходів.

Волинянам презентували роботу гміни Грубешова у напрямку залучення грантових коштів на розвиток громади, зокрема, ознайомили з об’єктами, що збудовані або реконструйовані за грантові кошти. Це - музей під відкритим небом «Поселення готів», Західно-Волинський заповідник, агротуристичний комплекс «Над Бугом», Старий замок, джерело Божої Матінки, оглядова Вежа.

Була приємною і почесною участь делегації у гмінному святі - Дні самоврядування, на якому популяризували нашу культуру, презентували чарівні українські пісні.

«Виступ нашого колективу «Серпанок» з села Стара Лішня (Іваничівщина) надзвичайно сподобався жителям гміни. Вони активно підтримували його співом, танцями, оплесками. Були у захваті від віртуозної гри на скрипці Анни Воєводи. Колектив отримав відзнаки від війта Грубешова та голови ради», - розповіла Валентина Степюк.

Потенціал Прибужжя презентували: Оксана Стасюк – начальник відділу з інвестиційного напрямку Павлівської ОТГ, Тетяна Міщук – працівник відділу інвестиційного та проектного менеджменту Вишівської ОТГ, Тетяна Тюхта – в.о. старости села Бужанка Поромівської ОТГ.

Наступна зустріч з польськими партнерами запланована вже на Волині – у смт Павлівка. У ході якої виокремлять напрямки подальшої співпраці у сферах культурних та економічних, зокрема у питані, яке турбує обидві сторони, - це будівництво і реконструкція водопровідних та водостічних мереж.

8-9 червня до регіону Прибужжя запланований ознайомчо-навчальний візит польської делегації з 33-ох представників Люблінського воєводства. Представники Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя візьмуть участь в круглому столі "Обмін польськими та українськими дієвими практиками місцевого самоврядування".

Область:

Волинська область

Джерело:

«Volynpost»

Поділитися новиною:

Читайте також:

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....

27 березня 2024

Загрози та виклики соціальної сфери громад на тлі повномасштабного вторгнення: результати дослідження

Загрози та виклики соціальної сфери громад на...

Проєкт «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг»...

27 березня 2024

Віртуальна мандрівка в майбутнє: Нововоронцовська громада Херсонської області

Віртуальна мандрівка в майбутнє:...

Попри виклики війни, українські громади планують свій розвиток. Такою є і Нововоронцовська громада Херсонської...