Уряд виділив перші 765 млн грн на підтримку проектів розвитку регіонів

Кабінет Міністрів України розподілив перший транш в 765 млн грн з 3,5 млрд грн, акумульованих у Державному фонді регіонального розвитку, на реалізацію інфраструктурних проектів в областях України. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Сьогодні ми приймемо рішення про Державний фонд регіонального розвитку, який є інструментом політики держави у цій сфері, для реалізації найбільш необхідних інфраструктурних проектів в регіонах. Зараз започатковуємо перший етап - 765 млн грн, але найближчим часом будуть нові рішення. Тобто ми усі 3,5 млрдгрн направимо на інфраструктурні проекти, які сьогодні очікують на територіях", - зазначив Глава Уряду.

Він повідомив, що за пропозиціями Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, кошти підуть на більше ніж 100 об'єктів по всій країні. Зокрема, понад 19 млн грн спрямують на будівництво обласного перинатального центру у Волинській області, 54 млн грн - на офтальмологічну лікарню Дніпропетровської обласної клінічної лікарні, 23 млн грн – на Полтавський клінічний кардіологічний диспансер, майже 2  млн грн - на будівництво школи в Івано-Франківській області, 21 млн грн – на школу у Рівненській області, а також 5,5 млн грн – на загальноосвітню школу у Тернопільській області.

Окрема увага – розвитку спортивної інфраструктури – будівництву стадіонів та спортивних майданчиків, а також проведенню дорожніх робіт і відновленню транспортних об’єктів – зокрема, аеропорту Херсон.

"Це тільки перше рішення, перша пропозиція Мінрегіону. Ми будемо підтримувати розвиток територій і, як результат, це буде наша інвестиція в економічний розвиток і робочі місця", - запевнив Глава Уряду.

Він підкреслив, що успіх у великій мірі забезпечений процесами децентралізації, започаткованими 2014 у році. 

"Ми бачимо сьогодні, що децентралізація вже дає свій ефект. Це можна побачити у кожному куточку країни. Ще не повсюдно, але в багатьох містах, об'єднаних територіальних громадах, селищах відбуваються процеси, які ми можемо помічати: якщо ми бачимо нову дорогу, новий дитячий садок, школу, ФАП, або відремонтовані такі об'єкти, новий громадський транспорт, освітлення, котельні, - це все є продуктом децентралізації. Знайте, що все те, що ви бачите сьогодні, стало можливим, тому що ми у 2014 році почали проводити ці зміни", - підкреслив Прем'єр-міністр.

07.06.2017 - 17:37 | Переглядів: 9522
Уряд виділив перші 765 млн грн на підтримку проектів розвитку регіонів

Теги:

ДФРР Володимир Гройсман

Джерело:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...