Соціальні працівники вивчають міжнародний досвід надання соціальних послуг

Працівники Департаменту соціального захисту  населення Запорізької облдержадміністрації, представники об’єднаних територіальних громад, керівники організацій громадянського суспільства, соціальних установ та закладів взяли участь у дводенному семінарі – тренінгу «Організації громадянського суспільства як надавачі соціальних послуг: існуючі механізми регулювання та державного фінансування надання соціальних послуг».

Захід відбувся в місті Дніпро  під патронатом Організації з безпеки та співробітництва в Європі у партнерстві з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини та за підтримки Міністерства соціальної політики України в рамках проекту «Вдосконалення доступу для організацій громадянського суспільства в Україні до надання соціальних послуг».

У рамках програми семінару розглянуто широкий спектр питань.  Зокрема, слухачам було представлено досвід надання соціальних послуг ОГС за державного фінансування у країнах з різним суспільним устроєм:  Білорусії, Австрії та Португалії; було проаналізовано чинне національне законодавство та практики  надання соціальних послуг ОГС за державного фінансування; джерела та механізм державного фінансування надання соціальних послуг; розглянуто  рекомендації щодо покращення національного законодавства та практик на базі міжнародних стандартів тощо.

Під час заходу присутні  мали можливість  детально ознайомитися з етапами соціального замовлення, його формуванням, вивчити досвід Києва щодо запровадження механізму соціального замовлення та реалізації програми «Соціальне  партнерство». Також було презентовано новітню методологію з програмних питань, проведено практичні заняття з  активним обговоренням порушеної проблематики.

Область:

Запорізька область

Джерело:

Сайт Запорізької ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...