Відкрився Харківський центр розвитку місцевого самоврядування

Харківський центр розвитку місцевого самоврядування став 14-м регіональним центром, офіційно відкритим цього року за підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» і Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон).

Участь у церемонії відкриття регіонального центру (адреса: провулок Банний,1, Харків) взяли заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, голова Харківської обласної ради, Генеральний консул Республіки Польща у Харкові Януш Яблонський, керівник відділу управління програмою «U-LEAD з Європою» Віктор Ветцель, депутати Харківської обласної ради, голови об'єднаних територіальних громад, органів місцевого самоврядування, представники громадськості, місцевих ЗМІ тощо.

Пан Черняк сказав, що облдержадміністрація підтримує реформу децентралізації та продовжує цю роботу вже на новому рівні. «Якість питань, розуміння процесів зросли в рази, - підкреслив він. – Я вдячний європейським партнерам за підтримку, і ми хочемо створити Європу тут. Честь і хвала людям, які не просто дають нам рибу, але й вудочку та навчають нас ловити рибу».

Пан Яблонський, який сам працював у самоврядуванні Польщі та був мером невеликого міста, привітав Харківський центр, створений за підтримки U-LEAD і зокрема Польщі, з відкриттям та зазначив: «У реформуванні найголовнішим є змінити менталітет. У Польщі реформа самоврядування є найліпшою реформою, і 87% населення підтримує реформи».

Пан Ветцель пообіцяв, що U-LEAD робитиме усе можливе, щоб сприяти просуванню децентралізації та об’єднанню громад, і сказав: «Головне – це мотивація. Треба, щоб ви самі вірили в реформу та надихали інших». Він побажав успіхів щойно відкритому центрові.

Директор Харківського центру розвитку місцевого самоврядування Діана Баринова наголосила: «В рамках реформи на Харківщині планується створити 57 об’єднаних територіальних громад. Сьогодні маємо 6. Близько 15 потенційних центрів ОТГ ініціювали цей процес. Децентралізація та реформа місцевого самоврядування  – реальна можливість змінити обличчя українського села, покращити  та наблизити послуги до кожного мешканця, зробити систему управління територіями набагато ефективнішою - змінити підходи, змінити свідомість, змінити життя. І наш центр буде всебічно сприяти цьому процесу».

24.05.2017 - 17:24 | Переглядів: 11936
Відкрився Харківський центр розвитку місцевого самоврядування

Приєднані зображення:

Теги:

ULEAD

Область:

Харківська область

Джерело:

Програма «U-LEAD з Європою»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...