Ось такий спортивний майданчик відтепер є в Рукшинській ОТГ

Ще один позитивний результат децентралізації. У Рукшинській об’єднаній територіальній громаді відкрили новий спортивний майданчик. Школа взяла участь у проекті і завдяки активним жителям набрала найбільшу кількість голосів з усіх регіонів України.

Новенький спортивний майданчик встановили на території Рукшинської загальноосвітньої школи. Ще до відкриття, Тарас активно випробовує його можливості.

ТАРАС, УЧЕНЬ РУКШИНСЬКОЇ ЗОШ: «Ми всі були раді, що зробили майданчик, бо ніде було гратися. Постійно сюди всі приходять, до вечора тут грають і йдуть додому».

І хоча у школі є спортивна зала,  діти в захваті, що відтепер мають майданчик просто неба. Тут можна займатися різними видами фізичних навантажень тут більше: тут є настільний теніс, футбольне поле, баскетбольний майданчик, а також турніки та інші тренажери.

– Я розумію, що вечорами я буду сюди приходити і відпочивати на цьому майданчику і займатися спортом, оздоровлюватись. Я найбільше люблю проводити час за тенісним столом і біля баскетбольного кільця. Це мені здається досить цікавим.

– Подобається в футбол грати. Тут може будь-хто займатися.

– Ми зраділи, коли відкрився цей майданчик. Можна пограти у волейбол, футбол.

У школі кажуть, окрім різноманіття спортивного інвентарю, є у цього майданчика і ще один великий плюс.

СЕРГІЙ ШИШКОВСЬКИЙ, ДИРЕКТОР РУКШИНСЬКОЇ ЗОШ: «Є доступ не тільки на уроці займатися, а в будь-який час зручний для дітей і навіть позаурочний час, і у вихідні дні, тому що до пізнього вечора повно дітей займаються, батьків штовхають до того майданчика і вони там активно проводять час».

Вартість такого майданчика більше 100 тисяч гривень, та школа отримала його безкоштовно. Заклад взяв участь у благодійній Всеукраїнській програмі, розробив потужний проект та переміг. Тут кажуть, справжню силу об’єднаної громади відчули саме під час онлайн-голосування у конкурсі, бо ж саме за кількістю голосів обирали переможців. Із понад 7 тисяч заявок з усіх регіонів України, Рукшинська школа стала лідером, бо набрала понад тисячу голосів від громади.

ОЛЕГ ГОРБАТЮК, ГОЛОВА РУКШИНСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ОТГ: «Це дуже показовий приклад, коли об’єднання дало можливість реалізувати даний проект. Це перший такий дуже успішний проект, який був реалізований не силами сільської ради, а саме ініціативною групою і він для нас дуже дорогий, що діти побачили і вірять, що якщо хочеш – це  можна зробити, можна чогось досягти».

Область:

Чернівецька область

Громади:

Рукшинська сільська об’єднана територіальна громада Рукшинська територіальна громада

Джерело:

«Буковина»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...