У Зимнівській ОТГ вчили створювати сільські комітети

У Зимнівській об`єднаній територіальній громаді під час навчального семінару обговорювали тему “Органи самоорганізації населення. Чому без них не обійтись в об’єднаних територіальних громадах”. Захід відбувся за ініціативи Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії та співпраці з сільською радою.

На дане навчання з`їхалися активісти із трьох сіл громади. Вони хочуть змінювати свою свідомість та покращувати свій благоустрій.  Експерти Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії допомогли розібратися, що «ОСН» – це важливий інструмент, завдяки якому можна ефективно розвивати територію, активізовувати депутатів, підвищувати відповідальність людей та робити їх учасниками покращення середовища свого проживання, що виходить за межі будинку; для чого їх створювати і яку користь це принесе для громади. Розповіли, які інструменти потрібно використовувати та як успішно співпрацювати з органом самоврядування.

До обговорення щодо користі органів самоорганізації населення долучився В`ячеслав Католик – голова Зимнівської ОТГ та зазначив:

«… Ми, як орган самоврядування готові ваші ініціативи, особливо, якщо вони вирішуються важливі питання не тільки для органів самоврядування, а для людей – готові підтримати фінансово. Я налаштовую людей на те, щоб ви ініціювали дуже багато питань, бо підтримка може бути не тільки моя, як представника сільської ради і не тільки фінансова, а є фонди, і міжнародні гранти, і державні фонди, і невеличкі фонди депутатів, які підтримують ініціативи і готові допомогти. І не тільки питання дороги, бо я знаю, що це важливо, а питання, які болять, але вони не настільки глобальні, але вони потрібні. Я рекомендую комітети створити і ми з вами пізніше спробуємо їх дофінансувати, а якщо це якийсь величезний проект, то його подати на якийсь міжнародний грант. Я думаю, якщо ви будете ініціативні, то ця проблема буде вирішена у будь – якому випадку».

Створення органів самоорганізації населення – це не так страшно, як здається, особливо, якщо вас підтримують органи самоврядування. Зараз формуються ініціативні групи, які працюватимуть над створенням ОСН в трьох селах. В першому зустріч відбудеться у понеділок, 22 травня, о 14:00 на базі Будинку культури.

Експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, Ірина Гайдучик сказала: «У кожній громаді є ті, яким завжди все байдуже, які говорять, що всі працюють не так, як треба. Зараз ми спільно з радою розглядаємо можливість напрацювання програми співфінансування вирішення певних проблем, які цікаві для громади. Основне активним людям мати інструмент яким можна щось змінювати на краще».

 

Область:

Волинська область

Громади:

Зимнівська сільська об’єднана територіальна громада Зимнівська територіальна громада

Джерело:

«lac.org»

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...