Робоча група з децентралізації погодила створення ще 4 громад на Житомирщині

Ще 4 об’єднані територіальні громади планується створити у Житомирській області: Пулинську, Черняхівську, Словечанську та Радомишльську.

Рішення про їх створення прийняли сьогодні, 15 травня, у Житомирі члени регіональної робочої групи під керівництвом голови облдержадміністрації Ігоря Гундича та голови облради Володимира Ширми.

«Реформа децентралізації в області проходить на високому рівні. За результатами 2016 року ми є лідерами у цій реформі, тому що на території області було створено найбільше громад. Цей рік не має бути виключенням, тому що до кінця 2017 року ми плануємо 80% території Житомирщини охопити об’єднаними територіальними громадами. Якщо будемо йти такими темпами, то у нас все вдасться», – зазначив Ігор Гундич.

Члени робочої групи проголосували за внесення змін до Перспективного плану формування територіальних громад щодо створення таких ОТГ:

Пулинська селищна об’єднана територіальна громада: одна селищна рада та 6 сільських рад, загальна кількість населення 11562 особи;

Черняхівська селищна об’єднана територіальна громада: одна селищна рада та 13 сільських рад, загальна кількість населення 17947 осіб;

Словечанська сільська об’єднана територіальна громада: 8 сільських рад, загальна кількість населення 8600 осіб;

Радомишльська міська об’єднана територіальна громада: одна міська рада та 15 сільських рад, загальна кількість населення 25512 осіб.

Крім того, за словами голови ОДА, уже внесені зміни до законодавства, і на сьогодні до нині діючих громад можуть поєднуватися при бажанні інші території – сільські і селищні ради, які хочуть увійти у громаду.

Таке бажання вже виявили Білківська сільська рада, якій робоча група погодила приєднання до Корнинської ОТГ Попільнянського району, та 4 сільські ради, які приєднаються до Лугинської ОТГ.

Разом з тим, члени групи відмовили у створенні 4 громадам Пулинського району – Соколівскій, Куренській, Стрибізькій та Мартинівській – через їх малонаселеність, невеликі території та фінансову неспроможність.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...