На Волині з’явилось два нових ЦНАПи

У рамках робочої поїздки голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика до Володимир-Волинського району відкрито два Центри надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП) у м. Володимир-Волинський та Устилузькій об’єднаній територіальній громаді.

Покращити рівень надання адмінпослуг дозволяє участь району у проекті технічної допомоги Європейського Союзу «Центр надання адміністративних послуг як інноваційний інструмент взаємодії влади та громади», що має на меті удосконалення системи обслуговування громадян та створення комфортного середовища для оформлення документів та отримання консультаційної допомоги.

Так, у міськрайонному ЦНАПі Володимир-Волинського, який обслуговуватиме водночас жителів району та міста, передбачені усі необхідні умови  для комфортної комунікації працівників та відвідувачів: запроваджена система електронної черги, звукозапису, відеонагляду, цифрової телефонії, документообігу, автоматичного сповіщення відвідувачів через смс-інформування, окрім того – облаштовані зручна зала очікування та дитяча зона.

– На початку реалізації проекту, ми наголошували, що намагатимемось напрацювати взірцево різні моделі ЦНАПів і надати для інших регіонів показники створення таких Центрів, – запевнив координатор проекту Роман Матвійчук.

Загальна площа фронт-офісу Центру – 258,2 м,2  через який надається 130 адмінпослуг виконкому Володимир-Волинської міської ради, 54 послуги райдержадміністрації. Загальна кошторисна вартість ЦНАПу – 1 млн 790 тис. гривень.

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик запропонував використовувати технологічно якісний офіс не лише для надання адмінпослуг, а й для безпосереднього навчання та проходження практики майбутніх працівників і студентів профільних спеціальностей, мовляв, такий досвід буде корисним та ефективним.

– Я хотів би, щоб це був не лише офіс для надання адміністративних послуг, а й місце навчання майбутніх менеджерів, які рано чи пізно зрозуміють, що процес Децентралізації – це не лише офіси, а ще й велика зона відповідальності. Це буде один із кроків, які ми повинні робити, аби підняти рівень відповідальності наших громадян, – резюмував Володимир Петрович.

Центр надання адміністративних послуг в Устилузькій ОТГ – також успішний зразок якісного розвитку однієї з найбільших громад Волині, яка декларує серйозні наміри та усвідомлює покладену на неї відповідальність у контексті децентралізаційної реформи.

Область:

Волинська область

Громади:

Устилузька міська об’єднана територіальна громада Устилузька територіальна громада

Джерело:

Сайт Волинської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...