Барська громада розпочала роботу над створенням власної Стратегії розвитку

19 квітня в приміщенні Барської міської ради відбулась зустріч представників місцевих ОМС на чолі з міським головою Артуром Цицюрським з директором Вінницького відокремленого підрозділу Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Олегом Левченком та радником з регіонального розвитку Юрієм Войціцьким.

Представники ЦРМС прибули до Бару на запрошення місцевої влади з метою надання необхідних консультацій для початку роботи над створенням Стратегічного плану розвитку Барської громади до 2020 року.

- Ми маємо великі сподівання на те, що Барська громада, вірно визначивши цілі і орієнтири свого розвитку, зможе використати місцеві переваги, яких вона має дуже багато. Її достатньо високий туристичний і промисловий ресурс, а також чітко визначений Стратегічний план є основою для економічного зростання, а також для підвищення добробуту місцевих мешканців - говорив підчас зустрічі директор Вінницького ВП ЦРМС Олег Левченко.

На першій “інаугураційній” зустрічі, присвяченій створенню Стратегії розвитку, усі сторони обговорили приблизний робочий план, часові рамки, а також механізм збору даних для наступного соціально-економічного аналізу.

- Наша громада орієнтується на розкриття можливостей туристичних принад нашої території. Це не лише Барський замок і сакральні споруди, але й місця, пов'язані з життям і діяльністю відомих українців, зокрема Івана Виговського чи Михайла Коцюбинського — зазначив міський голова Артур Цицюрський.

Про збір первинних та вторинних даних для стратегічного аналізу, порядок формування Робочої Групи, проведення опитування мешканців та підприємців говорив Юрій Войціцький.

- У зв'язку із новими реаліями, повноваженнями та ресурсами, громади потребують проведення стратегічного та просторового планування. Ви зараз є на підготовчому етапі, який є не менш важливим, ніж безпосереднє визначення стратегічних та операційних цілей чи проведення SWOT-аналізу — говорив він.

Роботу над створення Стратегічного плану розвитку Барської громади із залученням зовнішніх консультантів програми U-LEAD, планують завершити на початку осені поточного року.

U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку – програма, яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Німеччиною, Польщею та Швецією. U-LEAD підтримує створення прозорої і підзвітної багаторівневої системи управління, яка реагуватиме на потреби громадян. Це передбачає посилення спроможності ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою реалізації регіональної політики та реформи децентралізації, а також вдосконалення адміністративних послуг на місцевому рівні для громадян України.

20.04.2017 - 17:56 | Переглядів: 8764

Приєднані зображення:

Область:

Вінницька область

Громади:

Барська міська об’єднана територіальна громада Барська територіальна громада

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...