Реформа місцевого самоврядування та об’єднання громад – інструмент розвитку сільських територій та покращення якості життя населення

18 квітня Харківський ВП « Центр розвитку місцевого самоврядування спільно з Генеральним консульством республіки Польща у м. Харкові, Харківською обласною державною адміністрацією та ГО «Польсько – українська аграрна асоціація» провели семінар для голів місцевих рад, депутатського корпусу та представників аграрного  бізнесу з питань розвитку територій в контексті реформи місцевого самоврядування та об’єднання громад, використання польського досвіду як в реалізації реформи, так і в залученні інвестицій та створенні сприятливого клімату для розвитку місцевого бізнесу.

Серед спікерів заходу – консул з політичних та економічних питань  Генерального консульства республіки Польща у м. Харкові Володимеж Лещинський, радник консула з економічних питань – Вячеслав Новіков, директор Харківського ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова, експерт з питань децентралізації, заступник голови ГО «Польсько – українська аграрна асоціація» Віктор Нестеренко, голова Золочівської РДА Ігор Гурін, голова Золочівської районної ради Леонід Канівець.

В ході семінару учасники отримали інформацію  про систему управління в  Польщі, структуру, розподіл повноважень між трьома рівнями влади, етапи реалізації реформи місцевого самоврядування, можливі підходи та інструменти щодо розвитку сільських територій.

За словами учасників заходу, зустріч була організована дуже на часі. Нещодавно майбутній центр Золочівської ОТГ – Золочівська селищна рада ініціювала процес об’єднання. Отже, вже сьогодні потрібно починати використовувати нові підходу до розвитку, спираючись на досвід польських колег.

«Децентралізація та об’єднання громад  - це ефективний інструмент для забезпечення розвитку сільських територій та покращення якості життя населення, - підкреслила у своєму виступі  директор Харківського ВП «Центр розвитку місцевого самоврядування» Діана Баринова. Реалізувавши її ми відкриваємо двері для нових можливостей та робимо  перший крок до іншого рівня життя. Але це важливий перший крок. Але роблячи його потрібно усвідомлювати весь шлях, який потрібно пройти для того, щоб люди отримали нову якість життя на селі. Тому навчанню та зміні свідомості сільського населення, в першу чергу представників сільських  рад, аграрного бізнесу потрібно приділяти увагу  вже сьогодні, паралельно з процесом об’єднання»

За підсумками зустрічі домовилися напрацювати  пропозиції щодо співпраці, спрямованої на розвиток майбутньої об’єднаної громади.

19.04.2017 - 16:31 | Переглядів: 8749

Приєднані зображення:

Область:

Харківська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...