У Полтаві представники об’єднаних громад вивчали мистецтво переговорів

Ефективна комунікація – активне слухання, мистецтво задавати питання, вміння сказати «ні», а також розуміння стратегій і тактик переговорів. Про це, а також про особливості та етику ділового телефонного спілкування, стратегії переконання, роботу із запереченнями та протидію маніпуляціям, говорили та говоритимуть під час тренінгу «Переговори для співробітників в об’єднаних територіальних громад», який 18 квітня 2017 року розпочався у Полтаві.

 – Ми вже проводили подібний тренінг у Черкасах. Лідера громад нам говорять, що навички комунікації та переговорів є необхідними в їх проектній роботі, спілкуванні з донорами та інвесторами. Не менш важливими ці навички є у спілкуванні між представниками різних громад. Сьогодні учасники приводили приклади успішних переговорів. Виявляється, що навички переговорів, критичного мислення та вміння писати проекти – це ті навички, яких першочергово потребують лідери об’єднаних громад. Ми б хотіли, щоби учасники тренінгу навчилися розуміти де є переговори, а де ні. Ну і великий блок тренінгу присвячений темі «Ефективні комунікації». А це перш за все такі поняття, як активне слухання, мистецтво задавати питання, вміння сказати «ні»,  – розповідає Тетяна Ремех, тренер громадської організації «Нове бачення» (місто Дніпро).

Загалом же представники об’єднаних територіальних громад Полтавщини зібралися на цьому тренінгу осягнути навички ефективної комунікації та переговорних практик для просування реформи децентралізації та взаємодії на місцевому рівні.

Учасники тренінгу знайомилися зі стратегіями і тактиками ведення переговорів, розглядали етапи їх ведення. Ментори, представники громадської організації «Нове бачення», закцентували увагу на підготовці переговорів, бо це є запорука успіху кінцевого результату.

Учасники тренінгу говорять, що ці знання допоможуть впорядкувати їх практичну діяльність:

 – Ми вже маємо практичний досвід ведення переговорів. Але їх теоретичне означення допомагає систематизувати ці знання, щоби в подальшому більш ефективно використовувати набуті навички. Деякі з правил, про які дізнався на тренінгу, я раніше не застосовував. Тепер буду брати їх до уваги, – розповідає Вячеслав Синявський, радник голови Ланнівської сільської ради, Карлівського району.

Серед прийомів і способів ефективного спілкування учасники програми розглядали наступні: навички активного слухання, питання як інструмент для ефективної комунікації

Увагу приділяли таким деталями переговорного процесу, як голос, інтонації, міміка та жестикуляція в діловому спілкуванні.

Громадська організація «Нове бачення» розробляє і реалізує освітні процеси, пов’язані з навчанням демократії, формування громадянських компетенцій та утвердження принципів освіти в інтересах сталого розвитку на основі відкритого обговорення, дискусії, критичного мислення, технологій ефективного спілкування та взаємодії.

Заходи відбуваються за підтримки Центру розвитку місцевого самоврядування та Програми «U-LEAD з Європою». Це програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку.

Область:

Полтавська область

Джерело:

«Трибуна»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...