Біляївська міська рада Одеської області отримала повноваження архбудконтролю

Держархбудінспекція в рамках децентралізації сфери державного архітектурно-будівельного контролю передала нові містобудівні повноваження Біляївській міській раді  Одеської області. 

Таким чином громада Біляївки отримала додаткові можливості для контролю будівельної галузі та залучення інвестицій, які сприятимуть розбудові сучасної житлової і промислової інфраструктури.

Загалом, у квітні цього року планується передача повноважень Державної архітектурно-будівельної інспекції органам місцевого самоврядування ще в 9-и населених пунктах України. Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе. «Наразі вже у 60-ти населених пунктах України повноваження ДАБІ передані органам місцевого самоврядування, у 8-ми з яких – у цьому році. У квітні планується передача повноважень ще 9-м містам та селам у Івано-Франківській, Хмельницькій, Харківській, Херсонській, Одеській, Дніпропетровській, Сумській та Київській областях», – сказав він.

З 10 червня громади, що мають повноваження держархбудконтролю, повинні перейти на новий формат роботи відповідно до Закону 1817-VIII і розпочати разом з Держархбудінспекцією посилену боротьбу з незаконним будівництвом. Про це повідомив Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев. За його словами, потрібно переводити роботу фахівців, що відповідають за видачу дозвільних документів, на якісно новий рівень. Він підкреслив, що фахівці органів держархбудконтролю  мають бездоганно знати законодавчу базу, а також поглиблено розглядати проектну документацію та всі матеріали, що подаються.

Теги:

ДІАМ

Область:

Одеська область

Джерело:

Прес-служба ДАБІ

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...