Уряд схвалив Середньостроковий план дій до 2020 року: у пріоритетах - секторальна децентралізація

Реформа децентралізації – одна з головних в операційному Плані пріоритетних кроків Уряду на 2017 рік та у середньостроковому плані дій до 2020 року.  Важливо, що вперше прийнято середньострокову маршрутну карту, що дає можливість громадам спланувати і бюджети, і свій розвиток не на рік, на перспективу, й чітко рухатись за цим планом. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Ми зафіксували конкретні кроки, які маємо здійснити протягом 2017 року. Головний блок питань – секторальна децентралізація, у якому прописані кроки, які маємо здійснити  спільно з профільними міністерствами. Зокрема, розробити типові моделі єдиного освітнього, культурного, фізкультурно‑спортивного та соціального простору у громадах. Далі – формування госпітальних округів, оптимізація мережі малокомплектних шкіл та формування опорних шкіл, подальша розбудова ЦНАПів та передача повноважень щодо надання послуг з державної реєстрації актів цивільного стану до ОТГ. Продовження передачі на місця повноважень ДАБІ», — зазначив Геннадій Зубко.

Також він зазначив, що важливе питання – підвищення якості проектного менеджменту в ОТГ, що безпосередньо пов’язано з розробкою та реалізацією інфраструктурних проектів, а також підсилення кооперації можливостей ОТГ у вирішенні спільних питань.

Крім того, він зазначив, що стоїть завдання по створенню ефективної системи планування регіонального розвитку через встановлення відповідних критеріїв та вимог до проектів. «З поліпшенням якості підготовки та відбору регіональних проектів, що фінансуються за рахунок ДФРР, ми сконцентруємо бюджетні та місцеві ресурси на пріоритетних напрямках. Це поліпшення якості послуг, створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності регіонів. Маємо створити  в регіонах 25 агенцій, що сприятимуть регіональному розвитку» — зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Презентація Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року є ТУТ

03.04.2017 - 15:48 | Переглядів: 7952
Уряд схвалив Середньостроковий план дій до 2020 року: у пріоритетах - секторальна децентралізація

Джерело:

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...