Створення радіо громад – перспектива для Сумщини

На Сумщині на базі обласного радіо пройшов семінар-практикум «Малопотужне мовлення: технічні питання та створення контенту»

Представники міст, районів і об’єднаних територіальних громад ознайомилися з організацією роботи радіостудії, матеріально-технічним забезпеченням та поширенням контенту.

Керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький наголосив, що Сумщині як прикордонному регіону надзвичайно важливо протидіяти інформаційній експансії з боку Російської Федерації. Він зазначив, що Радіо громад – це дієвий інструмент інформування жителів області, який набуває додаткової актуальності в умовах реформи децентралізації.

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса ЯКУБЕНКО розповіла присутнім про алгоритм та механізм впровадження малопотужного мовлення, ліцензування та орієнтовні фінансові витрати. За її словами, великою перевагою Радіо громад є спрощений процес прорахунку частот і розбудови ФМ-станції та можливість створення локального контенту у межах територіальної громади.

Варто зазначити, що під час семінару його учасники безпосередньо в студії обласного радіо «Слобода-ФМ» ознайомилися з необхідною технікою, її комутацією та роботою редакції. Керівництво UA:Суми запропонувало надати допомогу в навчанні творчих працівників майбутніх Радіо громад та обмінюватися програмами.

Дмитро Живицький зазначив, що справа, яка об’єднала учасників семінару, є перспективною для прикордонного регіону та пообіцяв підтримку зі сторони обласної влади всім, хто долучиться до розбудови мережі Радіо громад.

Область:

Сумська область

Джерело:

Сайт Сумської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...