Обговорили питання використання медичної та освітньої субвенції на Волині у 2017 році

Про непрості завдання медичної, освітньої сфери, які потрібно вирішити виконавчій владі на місцях цьогоріч, говорили під час наради з питань використання та забезпечення медичної та освітньої субвенції на Волині в голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика спільно з головами районних державних адміністрацій.

В ході робочої наради представники виконавчої влади намагалися спільно напрацювати план дій, для вирішення конкретних питань та завдань, які виникли у галузі медицини, освіти, безпосередньо враховуючи фінансову складову.

– Наше завдання за березень і квітень розглянути  увесь комплекс питань, чітко розуміти проблему кожної територіальної громади, районів і міст, аби скомпонувати ці пропозиції і винести її на розгляд уряду, – резюмував Володимир Гунчик.

Одним із важливих питань, які розглянули під час наради, стало фінансування закладів освіти за рахунок освітньої субвенції та коштів місцевих бюджетів, адже через внесення змін до Порядку та умов надання освітньої субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році механізм фінансування цих закладів дещо змінився.

Відтак, перелік навчальних закладів, на видатки яких спрямовуватимуть у 2017 році освітню субвенцію, поповнився ще й професійно-технічними навчальними закладами державної та комунальної власності — в частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти, а саме – оплати праці з нарахуваннями педагогів, які викладають предмети згідно з Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти.

Позаяк, за словами начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмили Плахотної, у Державному бюджеті на 2017 рік для Волинської області затверджений обсяг фінансування освітніх закладів у сумі 1 883 053, 5 гривень.

– Окрім того, маємо освітню субвенцію на здобуття повної середньої освіти учнями професійно-технічних закладів у сумі 62, 216 тисяч гривень, – зазначила Людмила Володимирівна.

Між тим, обговорили й питання оптимізації витрат, які здійснюють освітні заклади області. Звучали питання та пропозиції і щодо вдосконалення медичної галузі регіону.

Підсумовуючи результати наради, Володимир Гунчик наголосив на тому, що робота голів районних державних адміністрацій буде продовжуватися у робочому режимі з керівниками профільних управлінь облдержадміністрації.

– Пізніше, ми проведемо кущові наради по округах із запрошенням народних депутатів та їх помічників, адже їм приймати рішення, а тоді проведемо підсумкову нараду, – повідомив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

Область:

Волинська область

Джерело:

Сайт Волинської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...