Жителі Рівненщини сподіваються на позитивні зміни від медичної реформи (соцдослідження)

На Рівненщині провели дослідження стану медичної галузі області

Його презентували фахівці соціологічної групи «Рейтинг».

Це перше із чотирьох щорічних досліджень, що проводяться в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

«У рамках реалізації проекту протягом 4 років планується провести реконструкцію більше 100 амбулаторій області, закупити понад 5000 одиниць сучасного кардіологічного обладнання, навчити сучасним методам діагностики та надання невідкладної допомоги при серцево-судинних захворюваннях майже 1500 сімейних лікарів та фельдшерів. Ми працюємо не для «галочки». Наше завдання – справді змінити якісь надання медичних послуг. Презентоване сьогодні дослідження зафіксувало позиції, з яких ми стартуємо. А далі в динаміці ми зможемо відслідковувати за зміною якості надання медичної допомоги в області», - зазначив керівник групи консультаційної підтримки проекту Сергій Рибачок.

За словами директора соціологічної групи «Рейтинг» Олексія Антиповича, соціологічне опитування продемонструвало велике сподівання мешканців області на позитивні зміни від реалізації даного проекту та від проведення медичної реформи в цілому в країні.

«На думку половини респондентів, із запровадженням даного проекту загальна ситуація із серцево-судинними захворюваннями в області покращиться, 20% – думають, що ситуація не зміниться (така ж кількість тих, хто не може відповісти), лише 6% – погіршиться. Серед тих, хто знає про проект, майже 70% вважають, що ситуація покращиться. Позитивно налаштованих дещо більше серед молоді і людей середнього віку, а також серед сільського населення. 47% опитаних вірять, що ситуація у системі охорони здоров’я поліпшиться внаслідок медичної реформи у найближчі один-два роки, третина – залишиться на тому ж рівні, 7% – погіршиться», - розповів Олексій Антипович.Разом з очікуваннями від реалізації проекту соціологи цікавилися у мешканців області й про загальне ставлення до системи охорони здоров'я на Рівненщині. Повну версію читати ТУТ.

Область:

Рівненська область

Джерело:

Сайт Рівненської ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...