Ще одна область звернулась до ЦВК за роз'ясненнями щодо порядку проведення виборів в об’єднаних громадах

Офіс реформ у Харківській області звернувся до Центральної виборчої комісії з проханням надати роз’яснення щодо механізму та порядку проведення чергових та перших місцевих виборів у територіальних громадах, які зараз активно проходять процес об’єднання та щодо яких планується прийняття рішень обласної ради про створення відповідних об’єднаних громад протягом серпня – вересня поточного року, після 15 серпня 2015 року.

Нагадаємо, згідно із Законом України «Про місцеві вибори», який набрав чинності, перші місцеві вибори в громадах призначаються не пізніше, ніж за 70 днів до дня виборів, тобто не пізніше 15 серпня 2015 року.

«18 червня 2015 року сесією Харківської обласної ради схвалений  Перспективний план формування територій громад, яким передбачено об’єднання 459 існуючих  сільських, селищних, міських рад у 59 об'єднаних територіальних громад. Чинне законодавство про добровільне об’єднання громад вимагає чіткого виконання всіх процедурних процесів, які потребують  значної кількості часу. Крім того, дане питання стосується життєдіяльності великої кількості людей, викликає великий резонанс та потребує відповідної публічності всіх процедур. Отже, значна кількість громад, які проходять процедуру об’єднання не встигає завершити всі процеси щодо об’єднання та вийти на розгляд сесії обласної ради до 15 серпня поточного року», - йдеться у листі офісу реформ у Харківській області, адресованому голові ЦВК Михайлу Охендовському.

Раніше офіс реформ у Львівські області звернувся до ЦВК з проханням роз’яснити питання процедури проведення перших місцевих виборів в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ), якщо сесіями обласних рад будуть призначені перші вибори голови та депутатів об'єднаної територіальної громади  на листопад-грудень 2015 року.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...