Об’єднані громади - надійні партнери для бізнесу і міжнародних проектів, - В´ячеслав Негода

24 лютого у Києві за підтримки Мінрегіону відбудеться конференція «Від утворення об‘єднаних територіальних громад – до розумного зростання», організатором якої є Інститут громадянського суспільства.

Цей захід має стати майданчиком, де зустрінуться ефективні лідери громад і успішні підприємці, представники проектів технічної допомоги. В центрі уваги – проекти об’єднаних громад, а також пропозиції представників бізнесу і міжнародних партнерів щодо реалізації цих проектів.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В´ячеслав Негода під час організаційної наради щодо проведення Конференції.

«Минулого року об’єднані громади довели, що можуть залучати та ефективно використовувати ресурси для розвитку своїх територій. На цьому етапі створення спроможного базового рівня місцевого самоврядування не треба переконувати громади у вигодах об’єднання, про це вже говорять реалізовані проекти і бюджетні показники об’єднаних громад. Зараз Уряду і нашим партнерам з експертного середовища важливо сприяти створенню і поширенню успішних практик партнерства громад з бізнесом і міжнародними проектами та програмами щодо розвитку інфраструктури, поліпшення освітніх, медичних соціальних та інших послуг. Поряд з цим, від вирішення поточних чи локальних завдань органам місцевого самоврядування необхідно переходити до комплексного і збалансованого розвитку громад», - сказав В´ячеслав Негода.

За його словами, об’єднані громади - надійні партнери для бізнесу і міжнародних проектів, бо мають повноваження і ресурси для створення цікавих інвестиційних пропозицій і несуть відповідальність за прийняття усіх місцевих рішень.

Організатори заходу планують провести конференцію в Києві, в «Українському домі» (вул. Хрещатик, 2), і зібрати близько 300 учасників.

Для участі в Конференції представників об’єднаних територіальних громад, громадського сектору, міжнародних організації/проектів міжнародної технічної допомоги вже відкрито реєстрацію - за посиланням до 14 лютого.

Представники бізнесу для участі в Конференції можуть зареєструвати до 14 лютого за цим посиланням.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...