Досягнуто згоди щодо створення ще однієї об'єднаної громади на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині Межиріцька сільська рада Павлоградського району ініціювала створення Межиріцької громади. В результаті завершення цього процесу Павлоградський район стане другим районом Дніпропетровської області, території якого повністю децентралізовані.

Децентралізація - це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Так, аби якомога більше повноважень мали ті органи, що ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найбільш успішно.

Об’єднання територій та ресурсів – є основною передумовою успішного розвитку громад, що демонструє досвід розвинутих країн.

Про це йшлося на засіданні Робочої групи з питань створення Межиріцької громади Павлоградського району, в засіданні якої взяли участь Директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна та начальник організаційного управління обласної ради Ольга Мельникова.
Межиріцька територіальна громада буде створена в результаті об’єднання Межиріцької, Карабинівської, Булахівської, Привовчанської, Троїцької, Богуславської сільських рад Павлоградського району.

Громада розташовується у східній частині Дніпропетровської області і межуватиме з Новомосковським, Синельниківським, Васильківським, Петропавлівськими районами, м. Павлоград, Вербківською, Богданівською територіальними громадами. Кількість населених пунктів, що увійдуть до складу громади становитиме 18.

Площа громади складатиме 586,86037 кв. км. На її території проживатиме 14,233 тис. мешканців. 

На території громади будуть функціонувати 6 фельдшерсько-акушерських пунктів та 4 амбулаторно-поліклінічні заклади. При амбулаторіях будуть працювати пункти швидкої допомоги. 

За рахунок бюджету органів місцевого самоврядування на території громади функціонуватимуть:

  • 7 шкіл І-ІІІ ступеня, 8 дитячих садків, 3 заклади позашкільної освіти; 22 закладів культури; 7 закладів фізичної культури;
  • 2 об’єкти місцевої пожежної охорони.

Кількість приміщень, придатних для розміщення органів місцевого самоврядування та державних органів налічуватиме 10 одиниць.

Обсяг доходів (розрахунковий) спроможної територіальної громади становитиме 94,3 млн. грн.

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...