Вже незабаром права водія видаватимуть у ЦНАПах?

«Стан та перспективи децентралізації у Волинській області. Державна політика у сфері надання адміністративних послуг», - таку назву мав тематичний семінар, який відбувся 23 січня на базі Луцького ЦНАПу. Про це повідомляє «Волинська правда».

Захід був організований Міністерством економічного розвитку та торгівлі України для представників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад та адміністраторів ЦНАПів.

Як розповіла головний спеціаліст відділу розвитку системи надання адміністративних послуг департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Марина Маценко, головною метою семінару є обговорення актуальних питань практичної реалізації повноважень в контексті децентралізації у Волинській області, алгоритми створення центрів надання адмінпослуг в області та напрацювання відповідних рекомендацій органам влади РДА, ОМС та ОТГ щодо внесення змін до законодавства у сфері надання адмінпослуг.

Зокрема, у планах на майбутнє є передача до сфери компетенції ЦНАПів видачу тих дозвільних документів, які можливо видавати на місцях – реєстрацію актів цивільного стану, реєстрацію автотранспортних засобів та видачу водійських прав.

Згідно слів Марини Маценко, терміном до 2024 року Міністерство юстиції України планує повністю передати реєстрацію актів цивільного стану з компетенції своїх підрозділів на місцях до сфери компетенції ЦНАПів.

«Стосовно ОТГ, то у випадках, коли центром такої громади є районний центр і там вже діє ЦНАП, то не варто створювати нову подібну структуру, а варто зробити так, аби якісні послуги громадянам надавав вже існуючий ЦНАП», - зауважила Марина Маценко.

Наразі, в Україні діє 682 ЦНАПа, з яких 208 утворені органами місцевого самоврядування, а 478 – РДА. ОТГ планують до кінця цього року створити 24 ЦНАПи.

Область:

Волинська область

Джерело:

«Волинська правда»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...