У Сурсько-Литовській об'єднаній громаді відкрили ЦНАП

Зручно, швидко, комфортно, а головне – за місцем проживання. У Сурсько-Литовській об’єднаній громаді відкрили свій Центр надання адміністративних послуг. Тепер тут можна зареєструвати місце проживання, оформити субсидію чи подати документи для отримання допомоги по народженню дитини. Загалом 64 адмінпослуги.

За радянських часів це була місцева аптека. Останні три роки її приміщення стояло занедбаним. Зараз – тут новий, комфортний ЦНАП. Створити його місцева громада вирішила на зборах 12 липня цього року.

«У нас не було коштів, аби відремонтувати приміщення. Але цього року ми об’єдналися – утворилася наша Сурсько-Литовська тергоромада. Наш бюджет став більшим. Вирішили за власний кошт розпочати ремонт будівлі», - розповідає секретар Сурсько-Литовської сільради Ніна Буряк.

Зазвичай місцевому підприємцю Костянтину Купріянову доводилося долати чимало кілометрів. До найближчого адмінцентру від Сурсько-Литовського – 40 кілометрів. Тепер оформити всі необхідні документи можна за місцем проживання.

«Ми очікуємо полегшення. Це плюс не тільки нам, але й державі. Швидше зможемо сплачувати податки, оформлювати договори про оренду чи навіть отримувати спадщину», - ділиться Костянтин.

В ЦНАПі виділили приміщення і працівникам соцслужби. Раніше жінки працювали в жахливих умовах. Тепер мають зручні теплі приміщення та необхідні комунікації.

«Ми виконуємо роль колишніх райвідділів освіти: надаємо інформацію, опікуємося усім навчально-виховним процесом. В останній час тісно співпрацюємо із переселенцями. Збираємо гуманітарну допомогу», - говорить начальник відділу гуманітарно-соціальної сфери Надія Ковальчук.

Це вже 50-й ЦНАП в області. В ньому працюють 11 людей. Тут місцеві зможуть повноцінно отримати 64 адмінпослуги. Це оформлення субсидій, реєстрація місця проживання чи оформлення документів на допомогу по народженню дитини. 

«Дніпропетровщина – лідер з відкриття ЦНАПів. Наразі в області працює 50 центрів. Тепер і мешканці Сурсько-Литовського зможуть оцінити переваги такого сервісу. Такі ЦНАПи мають працювати у кожній громаді», - наголосив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

30.12.2016 - 14:30 | Переглядів: 16189
У Сурсько-Литовській об'єднаній громаді відкрили ЦНАП

Приєднані зображення:

Теги:

адміністративні послуги

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Сурсько-Литовська сільська об’єднана територіальна громада Сурсько-Литовська територіальна громада

Джерело:

Дніпропетровська ОДА

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...