"Вороги децентралізації" забирають в українців право отримати ефективну систему врядування заради власних політичних дивідендів, - Прем'єр-міністр

Політики, що намагаються стримувати проведення децентралізації влади в Україні, забирають в українців право отримати ефективну систему врядування заради власних політичних дивідендів. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час презентації проекту програми "U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку" із Комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів із розширенняЙоганнесом Ганом у Вінниці.

"Ті, хто в опозиції до влади, а я би сказав в опозиції до своєї країни, намагаються гальмувати, стримувати цей процес і заробляти свої дешеві політичні дивіденди, які ніколи користі громадянам, селам, селищам, містам не принесуть", - заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зауважив,  що сьогодні на усіх рівнях є противники проведення змін щодо децентралізації влади.

"Політичні сили, які є сьогодні, вже хтось з експертів вже нагородив їх почесним званням "вороги децентралізації " почали блокувати процес прийняття рішень, почали говорити про те що, треба дотувати ті села, які є на межі знищення, а не створювати умови, де би ми отримали самодостатню територіальну основу, де би ми отримали можливості надавати якісні послуги", - зауважив Володимир Гройсман.

На його переконання, такі політики дивляться на ситуацію з точки зору власного життя та кар'єри, а не інтересів держави.

"Сьогодні маємо шалений опір тих, хто хоче завоювати серця українців абсолютною брехнею про децентралізацію, хочуть забрати право в українців обирати свою владу і забрати право у цієї влади заробляти кошти і витрачати їх абсолютно публічно", - зазначив Прем’єр-міністр.

Володимир Гройсман зауважив, що досі в країні нічого не було зроблено у напрямку децентралізації та збільшення бюджетів громад. "Все концентрувалося на рівні міністерств, і ми усі їздили до Києва, щоб отримати хоча б одну гривню", - зауважив він.

Прем’єр-міністр зауважив, що адміністративно-територіальний устрій країни створювався за часів Йосифа Сталіна. "Невже не прийшов час змінити систему сталінську не тільки назвами декомунізації, а створити систему, яка дозволить збудувати ефективну систему врядування?" – підкреслив він.

"Кожен з нас повинен визнати, що створення належної системи врядування - це справа, яку ми маємо зробити. Це справа, яка зробить нашу країну успішною", - наголосив Володимир Гройсман.

 

15.09.2016 - 20:39 | Переглядів: 7979
"Вороги децентралізації" забирають в українців право отримати ефективну систему врядування заради власних політичних дивідендів, - Прем'єр-міністр

Теги:

Володимир Гройсман

Область:

Вінницька область

Джерело:

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....