В Житомирській області вже створено 9 опорних шкіл

У Житомирській області активно реформується загальна середня освіта. На даний час створено 9 опорних шкіл, і це далеко не межа, адже згідно плану опорний заклад планується створити в кожному районі та об'єднаній громаді.

Опорний навчальний заклад – це ефективний спосіб знизити витрати на фінансування закладу, при цьому значно підвищуючи рівень надання освітніх послуг. Новостворені заклади мають добру матеріально-технічну базу, кадровий потенціал. До закладу буде здійснюватися підвіз старшокласників з малокомплектних шкіл шкільними автобусами, де вони зможуть продовжити навчання та отримати повну загальну середню освіту та кращих вчителів.

«Останні роки показали, що кількість учнів у сільських малокомплектних школах стає все менша. Навчальні корпуси побудовані ще в 90-і роки і потребують капітальних ремонтів. Рівень знань у дітей також не на достатньому рівні, оскільки не вистачає педагогів та якісної матеріально-технічної бази, що стало видно по результатам ЗНО у цьому році», - повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін.

Виправити ситуацію допоможуть опорні школи, створені на базі кращих ЗНЗ району. Такі заклади будуть відремонтовані, оснащені необхідним інвентарем для навчання та відпочинку, у тому числі новими кабінетами фізики, хімії . Навчати дітей будуть кваліфіковані викладачі. Кожна опорна школа буде мати свої філії.
 

Область:

Житомирська область

Джерело:

Рупор Житомира

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...