Завдяки децентралізації бізнес почав виводити податки з тіні, що збільшило доходи об’єднаних громад мінімум у тричі (+відео)

Децентралізація триває, і попри певні труднощі, з якими стикнулися першопрохідці, об’єднані громади Запорізької області демонструють обнадійливі успіхи.

"Влада виконала свої зобов’язання перед тими, хто створив об’єднання громад. Наприклад, з державного бюджету виділено 46,5 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури у цих об’єднаннях. Важливо зауважити, що на які саме проекти будуть витрачені кошти — вирішують самі об’єднані громади. Але для нас було принципово, згідно постанови, щоб ці заходи були в плані розвитку тих територій", — поінформувала Зінаїда Бойко, заступник голови-керівника апарату Запорізької обласної державної адміністрації.

Маргарита Трипольська, представник регіонального Офісу реформ Асоціації Міст України, закликала людей не гаяти час, і чим швидше завершити формування об’єднаних громад згідно плану, щоб мати змогу отримувати бюджетні кошти у 2017 році:

- Не можна робити реформи сидячи у кабінеті, а потрібно дивитися, які проблеми є у людей, бажання, потрібно уміти їх чути. Окремо зазначу ризики, які можуть виникнути у громад, котрі об’єднуються не у відповідності перспективного плану. Відповідно до Закону про добровільне об’єднання територіальних громад та Бюджетного кодексу України, всі ті фінансові преференції, про які ми говоримо, отримують саме ті громади, які утворилися відповідно до перспективного плану.
Тому сьогодні докладаються зусилля, щоб внести зміни до цього перспективного плану, бо така ситуація характерна не лише для Запорізької області.

 Олександра Оляніна,консультант з бюджетних питань Асоціації міст України, випромінювала не безпідставний оптимізм:

- Шість громад, які були створені у минулому році, успішно завершили перше півріччя. Цифри та роботи, які відбуваються у цих громадах говорять самі за себе. У першому півріччі минулого року, шість сільських рад, які наразі увійшли до складу об’єднаних територіальних громад, мали сукупно 10 мільйонів 500 тисяч гривень доходів. У поточному році, за аналогічний період, вони отримали трохи більш як 30 мільйонів гривень, тобто на 22 мільйони гривень доходів більше. Це лише доходи, без урахування субвенцій, дотацій із державного на освіту, охорону здоров’я та інше.

Тобто у три з лишнім рази зросла доходна база об’єднаних територіальних громад у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зокрема зросли надходження від податку на доходи фізичних осіб, це говорить про те, що бізнес, який надавав допомогу сільським радам, повернувся обличчям і став виводити податки з тіні.

05.08.2016 - 15:06 | Переглядів: 8621
Завдяки децентралізації бізнес почав виводити податки з тіні, що збільшило доходи об’єднаних громад мінімум у тричі (+відео)

Відео:

Область:

Запорізька область

Джерело:

Запорізький медіа центр

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Внутрішня комунікація в громаді під час війни: важливе своєчасне інформування

Внутрішня комунікація в громаді під час війни:...

Комунікація під час війни — це про безпеку та надання населенню своєчасної інформації. В наш час комунікація є не...

29 березня 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 березня 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 березня 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...