Гаряча пора освітніх закладів громад Дніпропетровщини в розпалі

Якщо хтось зараз і йде у відпустки, то для освітян громад зараз гаряча пора - усі громади 100% модернізують дошкільні і шкільні заклади, які тепер є власністю громад. Децентралізація значно посилює відповідальність місцевих рад та освітнянських колективів за розвиток сфери, а отже зумовлює не стандартний підхід до звичайних літніх ремонтів. Якщо раніше традиційно школи фарбували зали, коридори, парти, то тепер підготовка до нового навчального року в громадах - це велика програма модернізації закладів, яка передбачає і питання енергоефективності, і удосконалення навчального процесу, і застосування іноваційних технологій.

Наприклад, Новоолександрівська громада, до якої завітав офіс реформ спільно з міжнародними партнерами для формування плану співпраці у сфері освіти,- для усіх дитячих садків та шкіл громади влітку 2016 року за власні кошти реалізувала програму енергозаощаджувальних технологій (утеплення стін, заміна вікон, оновлення лічильників тощо), що, на думку голови громади Олександра Візира, дозволить значно зекомномити бюджетні кошти на опалення закладів в осінньо-зимовий період. Плюс значно покращився естетичний вигляд шкіл і дитячих садочків. Наприклад, для шкіл громади закуплені ростові парти, які персонально призначені для кожного учня, йдуть за учнями з першого до випускного класу, таким чином формуючи у дитини бережливе, господарське відношення до шкільного майна. Дитячий садочок із звичайного дошкільного закладу перетворився у казковий сад, який зустрічає гостей на вулиці і продовжується в сучасних дитячих групах, даруючи дітям завдяки утепленню стін і даху, літо навіть узимку.

І хоча ми ще побачили ремонтні роботи в розпалі - це не зменшило приємного відчуття захвату від маштабів роботи наших громад, які стали справдніми господарями своїх територій.

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Новоолександрівська сільська об’єднана територіальна громада Новоолександрівська територіальна громада

Джерело:

Офіс реформ Дніпропетровської області

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...