Богданівська громада реалізовує дев’ять проектів за рахунок коштів інфраструктурної субвенції, - голова

Богданівська громада Павлоградського району є однією із перших громад, створених на Дніпропетровщині.
За цей невеликий проміжок часу зроблено дуже багато. Завдяки злагодженій роботі виконкому сільської ради , депутатського корпусу та жителями громади зараз реалізовується багато проектів.
Громада у 2016 році реалізовує дев’ять проектів за рахунок коштів інфраструктурної субвенції . Вони спрямовані здебільш на розвиток шкільних закладів освіти.

В Богданівській ЗШ І-ІІ ступенів проводяться роботи по утепленню будівлі шляхом замни вікон , дверей та ремонт фасаду. В Новодачинській ЗШ І-ІІІ ступенів йде ремонт даху та реконструкція системи тепло забезпечення . В Новоруській ЗШ І-ІІ ступенів також замінюються вікна та проводиться капітальний ремонт системи опалення . Для підвозу дітей до шкіл громади проведено тендер та буде придбаний “Шкільний автобус”.

Враховуючи запити населення громади, виготовлено проект по ремонту будівлі для Центра надання адміністративних послуг, щоб реалізувати принцип одержання будь- якої інформації , консультації чи послуг в одному місці, з відповідними побутовими умовами , кваліфікованим і приязним до громадян персоналом.

ЦНАП повинен стати місцем спілкування влади і громади.

Виготовлено проект та пройдено експертизу по ремонту вуличного освітлення сіл Самарське, Шахтарське, Мерцалівка. 

В результаті об’єднання в шість разів зріс бюджет громади. 

Проводиться капітальний та поточний ремонт доріг. Для цього з власного бюджету виділено близько дванадцяти мільйонів гривень. Виділено кошти для ремонту та переходу сільської ради в іншу адмінбудівлю. За рахунок власних коштів також будуються дитячі ігрові майданчики та буде проведено капітальний ремонт бібліотеки в с.Богданівка.

Спільно з проектом ЄС ПРООН завершується освітлення с.Нова Русь. 

З державного бюджету виділено кошти в сумі 10 млн гривень на реконструкцію дитячого садка “Теремок” та власних коштів на суму 1,5 млн гривень.

Реалізація даних проектів є надзвичайно важливим кроком в згуртуванні всіх жителів громади , а особливо на приєднаних територіях. Жителі цих територій відчули важливий позитив в тому , що зараз на цих територіях будуються дороги з твердим покриттям, ремонтуються школи та дитячі садки , проводиться освітлення вулиць , значно збільшено фінансування на утримання шкіл та дитячих садків .

Значною мірою збільшена адресна допомога жителям громади.

Сільська рада працює в тісній взаємодії з депутатським корпусом та обраними старостами. Депутати та старости пройшли навчання та почали розроблення проектів для участі в конкурсах .
Девізом нашої громади є слова : “ Розвиток громади та покращення добробуту жителів сіл – це перші кроки на шляху Євроінтеграції держави в європейську спільноту”.

Впевнений, що всі разом ми зробимо достатній рівень життя в нашій молодій та перспективній Богданівській об’єднаній громаді.

Олексій Грищенко, голова Богданівської громади

Область:

Дніпропетровська область

Джерело:

Офіс реформ Дніпропетровської області

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...