Відбулося засідання регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад області

Участь у заході взяли заступник голови ОДА Ярослав Паранюк, заступник голови-керівник апарату ОДА Валерій Крецул, заступник голови обласної ради Сергій Басараб, голова постійної комісії обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування Василь Мельничук, керівник обласного Офісу реформ Руслан Панасюк, керівники структурних підрозділів ОДА та представники потенційних об’єднаних територіальних громад.

Під час засідання Валерій Крецул розповів про загальний стан справ з децентралізації.

«Згідно перспективного плану, на Прикарпатті мало би функціонувати 63 об’єднані територіальні громади (ОТГ). Однак, враховуючи економічну слабкість десяти з них, у кінцевому результаті на Івано-Франківщині Кабінетом Міністрів було погоджено 52 ОТГ. Станом на сьогодні, маємо 4 громади в області, які повністю пройшли процес об’єднання та активно функціонують (Печеніжинська, Старобогородачнська, Верхнянська, Білоберізька)» - зазначив Валерій Крецул.

Зараз експерти Офісу реформ доопрацьовують проект перспективного плану, який буде представлено на схвалення депутатів обласної ради.

Тому, під час засідання,  представники сімох потенційних територіальних громад мали можливість доповісти про стан справ у кожній з потенційних громад, для того, щоб визначити, які з них можуть претендувати на включення до перспективного плану.

За результатами засідання регіональної робочої групи з підготовки перспективного плану формування територій громад області до складу перспективного плану ввійшли чотири потенційні громади, а саме: Нижнівська, Гошівська, Голинська та Нижньовербізька.

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...