Сьогодні в Україні розпочали роботу Офіси реформ

В’ячеслав НегодаРегіональні офіси з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади приступили до роботи. У свій перший робочий день представники Офісів реформ працювали в Києві на підготовчому семінарі. А вже завтра, 30 квітня, експерти продовжать роботу в регіонах. Фінансову підтримку діяльності офісів реформ надає Асоціація міст України у рамках проекту USAID «ДІАЛОГ» відповідно до Меморандуму між Мінрегіоном та АМУ.

Як пояснив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, Офіси реформ на першому етапі  надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу облдержадміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування на базовому рівні.

«Створення спроможних територіальних громад шляхом їх добровільного об’єднання потребує посиленої уваги з боку всіх зацікавлених сторін – з боку влади, органів місцевого самоврядування, громад. Відповідальні за проведення цього процесу на місцях є саме облдержадміністрації. І їх першим помічником у цій роботі – від формування проекту перспективного плану формування територій громаддо їх затвердження сесіями обласних рад, буде саме Офіс реформ», - прокоментував В’ячеслав Негода.

Він підкреслив, що час на підготовку планів обмежений. До червня місяця крім підготовки проектів перспективних планів, вони мають пройти всебічні консультації з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціаціями.

«Важливо вчасно, до червня місяця, підготувати та затвердити перспективні плани. Без них регіони не зможуть отримувати фінансування на розвиток з Державного фонду регіонального розвитку. А взагалі весь процес формування спроможних територіальних громад має бути завершений у вересні. Планується, що чергові місцеві вибори, які згідно Конституції України мають відбутися 25 жовтня, будуть проведені вже на новій територіальній основі», - поінформував В’ячеслав Негода.

Найближчими днями Офіси реформ спільно з керівництвом облдержадміністрацій проведуть прес-конференції для регіональних ЗМІ.

Теги:

В'ячеслав Негода

Джерело:

Мінрегіон

Поділитися новиною:

Читайте також:

29 березня 2024

Стартує новий напрям з підтримки реформи професійної освіти в Україні у межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE

Стартує новий напрям з підтримки реформи...

  Швейцарсько-український проєкт DECIDE у партнерстві з Міністерством освіти і науки України запускає новий...

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...