Єдиний шлях реформ – об’єднання зусиль

В Ужгороді триває дводенний семінар-навчання «Реформа з децентралізації влади в Україні. Можливості та виклики для територіальних громад» - для представників місцевих громад Закарпаття, які розпочали або планують заходи зі створення об’єднаних територіальних громад.

Серед організаторів - Місцева Асоціація розвитку і реформ міст, селищ і сіл «Закарпаття-XXI століття» спільно із Закарпатським регіональним відділенням Асоціації міст України.

Семінар-навчання за підтримки Фонду ім.Фрідріха Еберта в Україні проводять досвідчені експерти Всеукраїнської мережі експертів регіонального та місцевого розвитку РЕГІОНЕТ Олександр Іваніна та Юлія Малько (м.Полтава) з аналізом досвіду створення та діяльності об’єднаних територіальних громад в інших областях України.

Оскільки жодний аналогічний захід в регіоні не проходить без участі експертів з питань децентралізації, взяв участь у його роботі і координатор Офісу реформ у Закарпатті Іван Дем’янчук.

«Те, що в області з’являється все більше структур, мета яких – підтримка децентралізаційної реформи в Україні – свідчення того, що зворотного шляху бути не може, - сказав у своєму вітальному виступі Іван Васильович. – І для нас як відповідальних експертів немає значення, за яким проектом, під якою вивіскою вони працюють. Адже мова іде про спільну мету – утворення міцного і спроможного самоврядування. Тому ми виступатимемо єдиним фронтом – фронтом допомоги тим, хто не розраховує у побудові власного майбутнього на інших, а бере на себе відповідальність!».

Саме для того, щоб донести мету і завдання реформи з децентралізації і об’єднання громад як ключової складової Асоціацією міст України ініційовано децентралізаційний марафон, який передбачає візити у 1000 громад країни впродовж року. Про це на семінарі повідомив виконавчий директор Закарпатського Регіонального відділення АМУ Іван Ревтій. У нашому краї він розпочався, і, можливо, саме тому для того, аби почути відповіді на свої запитання, до Ужгорода з усіх куточків краю з’їхалося близько 30 представників органів місцевого самоврядування.

Область:

Закарпатська область

Джерело:

Офіс реформ

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 березня 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 березня 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...