У Львові презентували «Кращі практики місцевого самоврядування»

Львові відбувається семінар для лідерів місцевого самоврядування з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування у сфері стимулювання економічної активності, створення робочих місць».

Про це повідомили сьогодні, 13 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Семінар для лідерів місцевого самоврядування з обміну досвідом «Кращі практики місцевого самоврядування у сфері стимулювання економічної активності, створення робочих місць» організовано Мміністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства у співпраці з Програмою Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» з метою обміну досвідом та ознайомлення з найкращими практиками місцевого самоврядування в Україні. Учасники семінару – представники Міністерства регіонального розвитку та житлово-комунального господарства України, члени всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, експерти Ради Європи,практики-фіналісти конкурсу «Найкращі практики місцевого самоврядування у 2015 році». Вітаючи учасників заходу, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський зауважив: 

«Програми, започатковані Радою Європи та іншими європейськими структурами, допомагають не лише вчитися, а й реалізовувати інфраструктурні проекти, започатковані самими громадами. А це надзвичайно важливо, оскільки сильною країна може бути лише тоді, коли у її складі – сильні громади.

Аби сприяти зміцненню громад Львівщини, обласна державна адміністрація будує інфраструктуру для розвитку підприємництва та створює сприятливий інвестиційний клімат. На території Львівщини є багато успішних практик, якими ми можемо поділитися з громадами не тільки сусідніх областей, а й усієї України.

Ми єдині в країні, хто запровадили програму «500 успішних підприємств» – це проект, який дозволяє активізувати розвиток села, який дає можливість самозайнятості. До речі, цю ініціативу високо оцінив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, зауваживши, що її треба поширювати на територію всієї держави. Головне – Програма отримала підтримку в людей – на території області уже зареєстровано 10 кооперативів».

Крім того, за словами посадовця, цього року реалізовуватимуть проекти, пов’язані з центрами надання адміністративних послуг, проекти об’єднаних територіальних громад, спрямовані на розвиток. Спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації Даніель Попеску підкреслив: «Україна знаходиться на правильному шляху щодо децентралізації. Зараз спостерігаємо багато інновацій, які йдуть саме від представників місцевого самоврядування, зокрема від міських та сільських голів».

Під час семінару було повідомлено, що 8 червня оголошено старт конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2016 році» за трьома напрямками: економічна активність, обєднанная громад, Центри надання адміністративних послуг. До участі в конкурсі запрошуються органи місцевого самоврядування всіх рівнів: обласні, районні, міські, селищні та сільські ради. Заявки прийматимуться до кінця вересня поточного року. Умови конкурсу невдовзі з’являться на сайті міністерства  http://www.minregion.gov.ua».

Область:

Львівська область

Джерело:

«Щоденний Львів»

Поділитися новиною:

Читайте також:

28 березня 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 березня 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 березня 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 березня 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....